MIHINIH 90 KAO PRIMER MNOGIMA: Crvena zvezda se ponosi SINIŠOM, svi igrači u subotu će izaći na teren sa PODIGNUTOM KRAGNOM
Foto: www.crvenazvezdafk.com

simbol kluba

MIHINIH 90 KAO PRIMER MNOGIMA: Crvena zvezda se ponosi SINIŠOM, svi igrači u subotu će izaći na teren sa PODIGNUTOM KRAGNOM

Fudbal -

FK Crvena zvezda sprema neverovatan oproštaj od Siniše Mihajlovića. Fudbalera koji je tokom života, a i posle prerane smrti bio i ostao ikona jedinog evropskog i svetskog šampiona sa ovih prostora.

Siniša Mihajlović
foto: www.crvenazvezdafk.com

U subotu igraju Crvena zvezda i Vojvodina, od 16.00 časova. Ulaz je besplatan, kapije stadiona "Rajko Mitić", biće širom otvorene za sve navijače Crvene zvezde koji žele da se još jednom oproste od legende koja ne umire - Siniše Mihajlovića.

U klubu iz Ljutice Bogdana kažu:

"S obzirom na to da u 21. veku na otvaranju prolećnih dela sezone nemamo poraz, te da imamo sve trijumfe kada je reč o mečevima na Marakani, kao i da je prosečna poseta 18.330, verujemo da će dodatni motiv nadahnuti zvezdaše da tribine našeg stadiona ispune u potpunosti."

"Iako je Mihajlović u Crvenoj zvezdi proveo sezonu i po, tačnije od decembra 1990. do juna 1992. godine, reč je o idolu jedne čitave generacije i večnom ambasadoru našeg kluba. Emocija sa kojom je Siniša pričao o onome šta Zvezda predstavlja za njega, kao i podignuta kragna, što je motiv kojim će i naši prvotimci istrčati na teren u subotu, ali i slobodni udarci, označavaju esenciju najvažnije sporedne stvari na svetu, a jednog heroja kakav je Miha stavljaju na listu besmrtnih."

"Miha je, dakle, u Zvezdu stigao u decembru 1990. godine, na polusezoni, i činilo se bio poslednji šraf pobedničkog tima, i baš ono što je našem klubu u tom trenutku nedostajalo. Prva utakmica koju je ikad odigrao za naš klub bila je prijateljska protiv Beograda, a rezultat je glasio 2:6 u korist Zvezde. Mihi je svega 10 minuta bilo dovoljno da u omiljenom dresu postigne gol, i tako najavi uspešan igrački boravak u Zvezdi. Simbolično, prva takmičarska utakmica bila mu je protiv Vojvodine, a rezultat je glasio 1:1, s tim da se za razliku od meča koji nas očekuje u subotu, duel igrao u Novom Sadu."

"Siniša je u sezoni 90/91 na 23 utakmice postigao tri gola. U sva tri takmičenja koja je igrao je postigao po gol, a u ligi je nastupio 15 puta, u Evropi u pet navrata, dok je u kupu odigrao tri meča. Pogađao je protiv Veleža, Bajern Minhena i OFK Beograda."

"U narednoj takmičarskoj godini je na 44 utakmice postigao 15 golova. Kada je reč o Ligi na 24 meča se osam puta upisao u strelce (Proleter Zrenjanin 3, Sloboda Tuzla, Partizan, Budućnost Podgorica, Rad), u Evropi je to učinio četiri puta na 12 utakmica (Portudaun 2, Panatinaikos, Sampdorija), a u kupu je mrežu rivala našao u tri navrata, na osam susreta (Rad, Napredak, Partizan)."

Siniša Mihajlović
foto: Printskrin/Instagram

"Ipak, Crvena zvezda u zvanične utakmice ubraja i prijateljske, a Mihajlović ih je odigrao 23 i na njima se pet puta upisao u strelce. Bivao je precizan protiv Politehnike, Verona, Segeda, Sarajeva, kao i pomenutog Beograda na debiju."

"Siniša Mihajlović je dakle na 90 utakmica u dresu Crvene zvezde postigao 23 gola, a meč u subotu biće prava prilika da se još jednom oprostimo od legende čija će emocija ostati zauvek utkana u zidine našeg stadiona."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track