SPASAVA ŽIVOT NEPOZNATOM ČOVEKU, A MOŽDA PROPUSTI MEČ SEZONE: O potezu fudbalera Lajpciga svi pričaju
Foto: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

svaka čast

SPASAVA ŽIVOT NEPOZNATOM ČOVEKU, A MOŽDA PROPUSTI MEČ SEZONE: O potezu fudbalera Lajpciga svi pričaju

Fudbal -

Fudbaler Lajpciga i zamenik kapitena ovog kluba Vili Organ propustiće najverovatnije naredno kolo Bundeslige u kome njegov klub igra derbi protiv Union Berlina.

Bio bi ovo veliki udarac po ovaj klub jer je Orban stub odbrane. Lajpcig je trenutno četvrti sa 36 bodova, Union drugi sa 39 bodova, iza vodećeg Bajerna koji ima 40 bodova, pa je jasno da je ovo utakmica koja puno znači.

Međutim, razlog zašto Orban propušta ovaj duel je više nego opravdan. On će donirati matične ćelije čoveku kome je neophodna njegova pomoć.

Vili Orban je još od 2017. godine upisan u registar davalaca koštane srži. Nedavno je obavešten da postoji čovek kome je neophodna njegova pomoć, a koji boluje od raka krvi, pa će Orban 8. februara u Drezdenu postati davalac matičnih ćelija periferne krvi (PBSC). Takva procedura pomaže pacijentima u 90 odsto slučajeva. Da bi povećao broj matičnih ćelija, Orban od subote dobija specijalne injekcije, pa ne trenira.

"U početku sam bio iznenađen kada sam dobio obaveštenje da bih mogao da postanem donator. I želeo sam da pomognem. Imam šansu da spasem život drugoj osobi. Zaista se nadam da ću mu pomoći da se potpuno oporavi. Možda ću propustiti meč protiv Uniona, ali je fudbal u ovom slučaju sporedan. Nadam se da će ovo inspirisati više ljudi da postanu donatori", rekao je Orban.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track