JEFTINO SMO PREŽIVELI SMRT! Fudbaler koji se spasio za dlaku ispričao JEZIVE DETALJE katastrofe na jugu Turske: Trčali su bosi...
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Ilustracija

ZEMLJOTRES

JEFTINO SMO PREŽIVELI SMRT! Fudbaler koji se spasio za dlaku ispričao JEZIVE DETALJE katastrofe na jugu Turske: Trčali su bosi...

Fudbal -

Zemljotres magnitude 7,8 pogodio je jugoistočnu tursku i severnu Siriju, usledili su brojni naknadni udari kao i još jedan snažan potres magnitude 7,5 nekoliko sati kasnije.

Turska agencija za upravljanje hitnim situacijama saopštila je da je ukupan broj stradalih u zemlji prešao 5.400, i da ima oko 31.000 povređenih.

Jedan od onih koji su preživeli stravičnu tragediju je i Kasimpašin francuski igrač Stefan Bahoken koji je za "Le Parisien" govorio o trenutku kada je Tursku zahvatio zemljotres.

"Hotel je počeo da se trese u 4 ujutru. Spavao sam i odjednom sam primetio da mi se krevet trese. Ormari i prozori su počeli da se lome. Intenzitet zemljotresa se povećavao kako je vreme odmicalo. Činilo se kao da je trajalo najmanje 5-6 minuta. Osećao sam to", rekao je fudbaler.

zemljotres, Turska
foto: AP Khalil Hamra

Navodeći da je čudo što su preživeli, Bahoken je dodao:

"Imali smo sreće što je naš hotel bio otporan na zemljotres. Zagrlio sam krevet i čekao da zemljotres prođe. Pokupio sam sve svoje stvari i preselio se sa saigračima. Neki od njih su istrčali bosi. Kada sam video srušene zgrade ispred hotela, pomislio sam da bi i naš hotel mogao da se sruši na nas. Stvarno bismo mogli da poginemo u ovom zemljotresu. Jeftino smo preživeli smrt", rekao je on.

(Kurir sport/Hurijet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track