POZNATI TURSKI FUDBALER SKUPLJA POMOĆ ZA NASTRADALE: Mesut Ozil u humanitarnoj akciji, posle stravičnog zemljotresa u Turskoj
Foto: EPA/Abir Sultan, Twitter

veliko srce

POZNATI TURSKI FUDBALER SKUPLJA POMOĆ ZA NASTRADALE: Mesut Ozil u humanitarnoj akciji, posle stravičnog zemljotresa u Turskoj

Fudbal -

Poznati nemački fudbaler turskog porekla Mesut Ozil uključio se u humanitarnu akciju kao pomoć stanovništvu Turske nastradalom od posledica zemljotresa.

Mesut Ozil
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kamere su snimile Mesuta Ozila kako sa prijateljima nosi pakete pomoći. Veliki broj fudbalera koji igraju u Turskoj poslednjih dana organizuje prikupljanje pomoći za narod na jugoistoku zemlje.

Isto je juče uradio i fudbaler Galatasaraja Dris Mertens. Belgijanac želi da ličnim primerom pokaže koliko je sportistima stalo do naroda kojeg je zahvatila velika nesreća. Na društvenim mrežama potez Ozila i Mertensa propraćen je sa odobravanjem.

Bivši reprezentativac Nemačke Mesut Ozil šokirao je Tursku prošle nedelje odlukom da naprasno završi igračku karijeru. Posle duela sa Kajzerijem kada je zamenjen na poluvremenu odlučio je da više ne igra za Basakšehir.

Nije se pojavljivao na treninzima, niti u javnosti, a prvi put je to učinio juče kada se uključio u humanitarnu akciju za pomoć stradalima u zemljotresu.

Imao je važeći ugovor sa Basakšehirom do juna 2023. godine. U Istanbul je stigao iz Fenerbahčea, a igrao je još za Arsenal, Real, Verder, Šalke, Esen...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track