KOŠMARNI SATI POSLE ZEMLJOTRESA! Fudbaler SKOČIO KROZ PROZOR, drugog našli kako BOS HODA MEĐU RUŠEVINAMA, treći je imao LUDU SREĆU
Foto: AP/Emrah Gurel, hurriyet.com

ZEMLJOTRES

KOŠMARNI SATI POSLE ZEMLJOTRESA! Fudbaler SKOČIO KROZ PROZOR, drugog našli kako BOS HODA MEĐU RUŠEVINAMA, treći je imao LUDU SREĆU

Fudbal -

Zemljotres magnitude 7,8 koji je u ponedeljak u zoru pogodio delove Turske i Sirije, najsmrtonosniji je u svetu još od 2011. godine, kada je u Japanu poginulo 20.000 ljudi.

Broj poginulih u zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju porastao je na više od 15.000, poslednji su zvanični podaci objavljeni rano jutros.Ukupan zvanični broj žrtava je 15.383, od čega 12.391 u Turskoj, a 2.992 u Siriji.

zemljotres, Turska
foto: EPA/Deniz Tekin

Među onima koji su preživeli snažan potres tla su i fudbaleri Hajtspora koji se se u trenutku potresa na sve načine snalazili kako bi spasli živu glavu.

Četiri dana posle katastrofe u Turskoj otkriveni su detalji o trojici fudbalera: Kanu Kanaku, Buraku Oksuzu i Rubenu Ribeiru.

Kanu Kanaku je zemljotres preživeo pošto je prespavao u bolnici koja se nije srušila. On je boravio u medicinskoj ustanovi zbog povrede koju je trebalo da sanira, ali se stvar malo iskomplikovala pa je ostao duže nego što je bilo planirano.

Defanzivac Burak Oksuz živeo je sa majkom u srušenoj zgradi. Kako su kasnije preneli turski mediji on je izvukao majku iz srušene zgrade, a pronađen je u stanju potpunog šoka kako hoda bos po kiši dva sata kasnije.

Kako prenosi "Hurriyet" pisanje portugalskih medija, Ruben Ribeiro je iskočio kroz prozor!

Kada sam čuo da je došlo do zemljotresa, odmah sam pozvao Rubena Ribeira. Zidovi su počeli da pucaju, morao je da skoči kroz prozor. Nije bilo mnogo visoko, pa je on nije povređen“, kaže Fredi iz Antalijaspora.

(Kurir sport/Hurijet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track