PREDSEDNIK STIŽE SREDINOM MARTA: Nedimović glavni kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala, Vidić NEMA PODRŠKU NAJVEĆIH
Foto: Nenad Kostić, Zorana Jevtić

IZBORI

PREDSEDNIK STIŽE SREDINOM MARTA: Nedimović glavni kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala, Vidić NEMA PODRŠKU NAJVEĆIH

Fudbal -

Branislav Nedimović će od marta biti prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, piše današnji "Sportski Žurnal".

Na izbornoj skupštini FSS-a održanoj u Staroj Pazovi krajem prošle godine, jedini kandidat za mesto predsednika, Nenad Bjeković, povukao se i naveo da misli da je to najbolje rešenje.

"Bilo mi je zadovoljstvo da u proteklom periodu obavljam dužnost zamenika predsednika. Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovekom koji je za veoma kratko vreme preporodio našu A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svetskog fudbala", rekao je Bjeković nakon sednice skupštine.

Piksi, Nenad Bjeković
foto: Starsport©

Naredni izbori biće održani najverovatnije u martu ove godine, a kako piše "Sportski Žurnal" kormilo Saveza preuzeće Branislav Nedimović.

Nenad Bjeković, zamenik predsednika, shodno Statutu FSS raspisaće Izbore za predsednika srpske kuće fudbala. Izborna sednica Skupštine FSS na kojoj će 81 od ukupno 83 delegata, kako sada stvari stoje, birati između dva kandidata – Branislava Nedimovića i Nemanje Vidića, održaće se sredinom marta.

Pretpostavlja se da ni Nedimović, a ni Vidić neće glasati za protivkandidata, tek bi bilo degutantno da glasaju za sebe iako im Statut ne uskraćuje takvu mogućnost. Branislav Nedimović trenutno ima obezbeđenu podršku sigurnih 70 glasova i očekuje se njegova ubedljiva pobeda.

Nemanja Vidić
foto: EPA/Alba Vigaray

Kako dalje piše "Sportski Žurnal" u svom tekstu još uvek je nepoznato da li će se Nedimović i Vidić sami kandidovati ili će umesto njih prijave poslati neko drugi.

Zasad se jedino zna da Nedimović ima otvorenu podršku Fudbalskog saveza Vojvodine, a uz njega su i delegati Fudbalskog saveza Beograda i Regiona Istočne Srbije, obojica članova FS Кosova i Metohije, šest od deset članova Regiona Zapadne Srbije, većina predstavnika klubova među kojima su Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Spartak, Novi Pazar, Javor, Metalac…

Branislav Nedimović
foto: Ana Paunković

Sa druge strane Vidić ima otvorenu podršku Sindikata profesionalnih fudbalera koji predstavlja Mirko Poledica, kao i delegata koji predstavljaju Radnik, Radnički Niš, kao i sigurna četiri glasa Regiona Zapadne Srbije.

(Kurir sport/Sportski Žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track