OTKRIVAMO DETALJE GEJ AFERE ČUVENOG GOLMANA: Njihova priča je JAVNA TAJNA, Nojer krstio dete čoveka s kojim je u vezi?
Foto: Pixathlon / Shutterstock Editorial / Profimedia

TEŠKI TRENUCI ZA NEMCA

OTKRIVAMO DETALJE GEJ AFERE ČUVENOG GOLMANA: Njihova priča je JAVNA TAJNA, Nojer krstio dete čoveka s kojim je u vezi?

Fudbal -

Zbog potpuno neočekivanog spleta okolnosti, Manuel Nojer (36), golman reprezentacije Nemačke i Bajern Minhena, prolazi kroz najteži period u karijeri.

Debakl "Pancera" na Svetskom prvenstvu, odnosno ispadanje već u grupnoj fazi, zatim odlazak na skijanje i teška povreda zbog koje ga čeka duga pauza, nisu zaboleli čuvenog čuvara mreže koliko i otkaz koji je od Bajerna dobio Toni Tapalović (42), dugogodišnji trener golmana Bavaraca.

"Kao da mi je neko isčupao srce", komentarisao je Nojer odluku kluba da otpusti Tapalovića i time dodatno "podgrejao" priče o svom seksualnom opredeljenju.

Kurir je već pisao o gej aferi jednog od najboljih golmana sveta sa trenerom golmana, a sada donosimo nove detalje odnosa Tonija i Manuela.

Manuel Nojer, Tino Tapalović
foto: Markus Fischer / imago sportfotodienst / Profimedia

Čitava priča je u Nemačkoj javna tajna, a tamošnji mediji zbog osetljivosti teme izbegavaju da pišu o njihovoj navodnoj vezi.

Iako je Nojer pre više od 10 godina savetovao gej fudbalere da se ne kriju i da javnosti otkriju da su homoseksualci, sam još uvek nije to učinio, a navodno, spreman je da to uradi tek nakon što završi karijeru.

NERAZDVOJNI SU

Toni i Manuel su se upoznali u periodu kada su obojica branili za Šalkeu. Tada mladi Nojer, izborio se za mesto prvog golmana, a u Gelzenkirhenu su bili nerazdvojni.

Tapalović (levo) i Nojer (desno) iz perioda u Šalkeu
Tapalović (levo) i Nojer (desno) iz perioda u Šalkeu foto: firo / AFP / Profimedia

Obojica su rođeni u ovom gradu na zapadu Nemačke, a često su bili gosti u jednoj srpskoj diskoteci zajedno sa tadašnjim saigračima sa naših prostora, poput Mladena Krstajića i Ivana Rakitića.

Kada je na leto 2011. godine sa 25 godina, kao jedan od najboljih golmana na svetu dobio poziv Bajerna, Nojer je pored dogovorenih uslova imao i jedan zahtev - da Toni dobije posao kao trener golmana.

Tako su zajedno stigli u Minhen gde su takođe bili nerazdvojni.

Duže od 10 godina Nojer letuje na hrvatskom primorju sa Tonijem i prijateljima, još jedna javna tajna je da Nemac ima nekretninu u Hrvatskoj.

Podsetimo, tokom jednog od boravaka u Hrvatskoj, Nojer je snimljen dok se veseli uz pesme Marka Perkovića Tompsona.

MISTERIJA TONIJEVE PORODICE

Tonija Tapalovića niko nije viđao sa devojkama, ali on ima ženu i dete koje je krsti upravo Nojer.

Međutim, Martina Tapalović ne živi u Nemačkoj sa Tonijem, već u Zagrebu zajedno sa sinom Tinom Emanuelom.

Jasno je da trener ima sve uslove da ženi i detetu omogući dolazak u Nemačku i život u ovoj zemlji, pa je mnogima koji veruju da su Toni i Manuel zaista prijatelji nejasno zašto to nije i učinio.

Kao što se u Nemačkoj veruje da je Nojer imao dogovoren brak sa Ninom Vajs, bivšom suprugom i da je pre toga devojke koristio kao paravan, tako se sumnja i da je Toni brak iskoristio kako bi zavarao javnost zbog osetljivosti teme.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track