BIVŠI TRENER PARTIZANA POSLE SKORO GODINU DANA BLIZU NOVOG POSLA: Marko Nikolić stiže u komšiluk, tamo gde ga dobro znaju
Foto: Starsport©

izazov

BIVŠI TRENER PARTIZANA POSLE SKORO GODINU DANA BLIZU NOVOG POSLA: Marko Nikolić stiže u komšiluk, tamo gde ga dobro znaju

Fudbal -

Nekadašnji trener Partizana Marko Nikolić blizu je novog posla. Bez koga je tačno 499 dana.

Marko Nikolić
foto: Profimedia

Za njega je veliko interesovanje pokazao njegov bivši klub Fehervar, sa kojim je bio prvak Mađarske, piše ruski portal Čempionat. Marko Nikolić uspešno je radio u Fenervaru (nekadašnjem Videotonu) sa kojim je osvojio titulu 2018, nacionalni Kup 2019. i igrao grupnu fazu Lige Evrope. Zbog toga što je izgubio titulu 2019. uprava kluba mu je uručila otkaz.

Poslednji klub u kojem je radio Marko Nikolić (45) bila je moskovska Lokomotiva, koju je morao da napusti posle silnih peripetija sa upravom. Naime, dolazak Ralfa Ragnika u Lokomotivu, automatski je značio i kraj priče za Marka Nikolića, jer je Nemac na klupi "Železničara" umesto Srbina želeo da vidi svog čoveka.

Marko Nikolić
foto: Starsport

Bez obzira što je sa Lokomotivom osvojio Kup Rusije, igrao Ligu šampiona i bio konkurentan u nacionalnom prvenstvu, sve to je palo u vodu dolaskom kontroverznog Nemca. Ugovor i to prilično unosan štitio je Marka Nikolića, tako da srpski trener nije mnogo očajavao.

Posle odlaska iz moskovske Lokomotive njegovo ime dovođeno je u vezu sa mnogim klubovima - CSKA i Dinamom iz Moskve, Krasnodarom, Ferencvarošem, Sarajevom, Olimpijakosom... Čak i Partizanom posle odlaska Aleksandra Stanojevića, jer je Marko Nikolić postao miljenik navijača osvajanjem titule prvaka Srbije 2017. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track