MOĆNA ZVEZDA PLESALA PRED 15.000 DELIJA: Čukarički nemoćno gledao Bukarijeve čarolije (VIDEO)
Foto: Starsport

SUPERLIGA

MOĆNA ZVEZDA PLESALA PRED 15.000 DELIJA: Čukarički nemoćno gledao Bukarijeve čarolije (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde lako su izašli na kraj sa ekipom Čukaričkog i upisali 19. pobedu u Superligi.

Slavili su crveno-beli rezultatom 3:0 (2:0), a golove su postigli Aleksandar Katai (14) i dvostruki strelac Osman Bukari u 17. i 67. minutu.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević izveo je standardnu postavu, u formaciji 4-2-3-1. Na golu je bio Borjan, u odbrambenoj liniji Vigo, Eraković, Dragović i Rodić, u veznom redu Mijailović, Kanga, Bukari, Ivanić i Katai, u napadu Pešić. Strateg Čukaričkog Dušan Kerkez nije se zatvorio, pokušao je da se nadigrava sa crveno-belima, a najagilniji su bili Ovusu i Miladinović.

Crveno-beli su pravim blickrigom za tri minuta stigli do dva gola. Prvo je Aleksandar Katai načeo mrežu gostiju, rezantnim i preciznim šutom u 14. minutu, da bi samo malo kasnije Osman Bukari posle brave bravure, iz okreta, smestio loptu još jednom iza leđa golmana gostiju Mićovića.

Posle toga Katai je lako ulazio u šanse, dobro asistirao saigračima, međutim, do kraja prvih 45 minuta mreža Čukaričkog je mirovala.

Nastavila je Zvezda i u drugom delu da melje protivnika, u istom ritmu. Stvarali su crveno-beli prilike, a posle asistencije Milana Rodića, Osman Bukari je u 67. minutu stigao do drugog gola na utakmici.

Trener Milojević šansu je ukazao i Kangvi, Azarovu, Mitroviću, Mijatoviću i Rakonjcu, želeći da odmori startere. Delovalo je da fudbaleri u crveno-belim dresovima odrađuju zadatak do kraja, te da su zadovoljni sa nova tri boda.

Utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" posmatralo je više od 15.000 navijača.

U narednom kolu 25. februara fudbaleri Crvene zvezde gostuju ekipi Javora u Ivanjici.

Evo kako je izgledao tok duela:

77. minut - Privodi se meč kraju

Otvorili su se gosti i krenuli odlučnije ka golu Zvezde, pa je moguće da vidimo i još neki gol u finišu derbija 22. kola elitne srpske lige.

67. minut - GOOOL!

Osman Bukari postiže i treći pogotak za Zvezdu. Rodić ga je uposlio, a on se sjajno snašao u srcu kaznenog prostora gostiju i posle nekoliko finti lako plasirao loptu u mrežu Mićovića.

Na 15.382 gledaoca prisustvuje meču na stadionu "Rajko Mitić".

65. minut - Zanimljivije je na tribinama nego na terenu:

50. minut - Ista slika u nastavku

Crvena zvezda je bolja i na početku drugog poluvremena. Čukarički se ponovo brani, teško belo-crni dolaze do gola Milana Borjana.

Drugo poluvreme:

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj poluvremena

Probudio se Čukarički u završnici prvog dela, međutim to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije pripreti domaćinu.

35. minut - Zvezda dominira

Aleksandar Katai je ponovo imao priliku i to nakon centaršuta Kange.

Zvezda je dosta bolja od protivnika, a šansi koju je imao strelac prvog gola prethodilo je još nekoliko dobrih situacija.

Katai je izuzetno raspoložen, kao i Bukari, ali i Kanga.

17. minut - GOOOL!

Već sada crveno-beli imaju veliku prednost. Usman Bukari je strelac drugog pogotk Zvezde u tri minuta. Kao i Zvezdina "desetka", lepo se snašao u kaznenom prostoru Čukaričkog.

14. minut - GOOOL!

Aleksandar Katai je strelac! Fantastično se snašao najbolji strelac crveno-belih u ovoj sezoni

Lako je prošao po levoj strani, uputio je precizan udarac, a lopta je od leve stative završila u mreži golmana gostiju.

10. minut - Pokušaj gostiju

Samjuel Ovusu je uputio prvi udarac za goste na današnjem meču. Iako je lopta nakon šuta sa dvadesetak metara udaljenosti išla u okvir gola, Milan Borjan nije imao težak zadatak.

5. minut - Prva dobra situacija

Kanga je izveo korner, Eraković ostao sam u šesnaestercu Čukaričkog, ali je lopta posle njegovog udarca glavom otišla preko gola.

Ovo je bila prva opasnija situacija na utakmici.

1. minut - Počela je utakmica! Prvi napad imala je Crvena zvezda.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA : Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai, Pešić.

ČUKARIČKI : Belić, Rogan, Gajić, Drezgić, Tošić, Sisoko, Kovač, Ovusu, Miladinović, Adžić, Ivanović.

Iako je bilo najavljeno da će Aleksa Janković početi utakmicu za Čukarički, u poslednjem trenutku je došlo do promene, a na terenu umesto njega je Samjuel Ovusu.

Uoči meča:

Crveno-beli u susret sa četvrtoplasiranom ekipom ulaze kao favorit, nakon što su protiv Voždovca postigli šest golova, dok ekipa sa Banovog Brda može da se pohvali da je u seriji od tri uzastopne pobede.

Na stadionu "Rajko Mitić" Čukarički će imati težak zadatak, ali i želju da prekine niz od sedam poraza na tom mestu.

Crvena zvezda pre 22. kola ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, o čemu je govorio trener, Miloš Milojević.

"Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. U utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Bilo je drugačije protiv Voždovca, i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do posledneg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat", rekao je Milojević.

Kapiten Čukaričkog, Marko Docić, nada se boljem rezultatu u odnosu na prethodnu utakmicu ova dva tima.

"U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču", rekao je Docić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track