KAKAV STADION! POGLEDAJTE EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA NOVOG STADIONA LOZNICE: Ponos Srbije, sitno se broji do velikog otvaranja
Foto: T. Ilić

maksimalan konfor

KAKAV STADION! POGLEDAJTE EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA NOVOG STADIONA LOZNICE: Ponos Srbije, sitno se broji do velikog otvaranja

Fudbal -

Sve bliži je dan kada će se na novom fudbalskom stadionu u Loznici zakotrljati lopta po ‘’zelenom tepihu’’.

Pravo prolećno vreme u februaru graditelji obilato koriste da što više urade kako bi ovaj sportski objekat, započet pre nešto više od godinu i po dana, bio zvanično otvoren ovoga proleća na radost ljubitelja ‘’najvažnije sporedne stvari’’ iz Loznice, ali i celog ovog kraja sa obe strane Drine.

Počelo je montiranje konstrukcije za brisoleje (spoljašnju zaštitu) na severnoj strani stadiona kao i priprema tribina za postavljanje malo više od osam hiljada sedišta koliki će biti kapacitet novog hrama fudbala. Instalacija za grejanje samog terena je postavljena i pri kraju je njeno pokrivanje, a onda bi do kraja sedmice trebalo da počne ‘’zatravljivanje’’.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NOVOG STADIONA:

1 / 5 Foto: T. Ilić

Loznički stadion imaće hibridnu trava kakvu u Srbiji trenutno jedino ima stadion TSC u Bačkoj Topoli, za njeno postavljanje treba oko mesec dana tako bi taj posao trebalo da bude gotov do kraja marta.

Sa montiranjem sedišta takođe treba da se krene narednih dana i uđe u finiš radova. Krajem prošle godine su duž krova, iznad tribina, postavljeni reflektori, a nedavno su na istoku i jugu namešteni i nosači na kojima će se nalaziti dva semafora.

Uporedo se rade pristupne površine stadionu građenom po UEFA 4 standardima i sve što vodi ka konačnom izgledu stadionskog kompleksa u okviru kojeg je jesenas urađeno i pomoćno igralište na kome je veštačka trava.

Kapacitet - 8.067 mesta

Podsetimo, loznički stadion jedini od onih koji se trenutno grade u Srbiji ima tribine u dva nivoa, a osim 8.067 mesta za gledaoce, 74 mesta za osobe u invalidskim kolicima, imaće garažu sa 54 mesta za automobile i dva za autobuse, pa će igrači odatle direktno odlaziti u svlačionice.

Parking - 265 mesta

Unutar kompleksa biće ukupno 265 parking-mesta za posetioce i hiljadu metara kvadratnih parkinga za reportažna kola. Ukupna bruto izgrađena površina ovog objekta, trenutno najveće građevine u Loznici, biće oko 27.000 metara kvadratnih.

Kurir sport / T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track