BURA PRED DERBI SE NE STIŠAVA! Miloš Vazura pisao direktoru Superlige: Igrarije sa terminom kad smo jedini predstavnik u Evropi
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

169. večiti derbi

BURA PRED DERBI SE NE STIŠAVA! Miloš Vazura pisao direktoru Superlige: Igrarije sa terminom kad smo jedini predstavnik u Evropi

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se u okviru 24. kola Superlige Srbije, a odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića, 169. večiti derbi po redu zakazan je za četvrtak, 2. mart 2023. godine sa početkom od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Sa ovom odlukom nisu saglasni u timu iz Humske, pa su se obratili zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije.

Pismo koje je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura prenosimo vam u celosti.

Miloš Vazura
foto: Starsport/Srđan Stevanović

"Poštovani, Fudbalski klub “Partizan” Vam se još jednom obraća povodom termina odigravanja utakmice 24. Kola Mozzart Bet Super lige Srbije između FK “Crvena zvezda” i FK “Partizan”, a koji je dogovoren saglasnošću svih strana učesnika za četvrtak 2. Mart, sa početkom od 18.00 časova.

Fudbalski klub Partizan je kao što Vam je već poznato iz dopisa od 17.02.2023. iz sredstava javnog informisanja saznao da je FK “Crvena zvezda” naknadno samoinicijativno zakazala utakmicu za sredu 1. mart sa početkom od 19.00 časova, a u suprotnosti sa Vašom odlukom od 14.02. kao organa koji je jedini nadležan za određivanje termina utakmica Superlige Srbije.

Ovim putem FK Partizan još jednom izražava svoje neslaganje sa svojevoljnim pomeranjem termina odigravanja pomenute utakmice od strane drugog kluba na bilo koji drugi datum do onoga koji je zvanično odredjen i objavljen od strane Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije dana 14.02.

Igrarije sa određivanjem termina odigravanja svetkovine srpskog fudbala u trenutku kada je FK Partizan jedini predstavnik srpskog fudbala u evropskim takmičenjima i kao takav se bori za što bolji status svih srpskih klubova koji će učestvovati u UEFA takmičenjima u sezoni 2024/25 idu isključivo na štetu srpskog fudbala.

Smatramo da je naknadna promena objavljenog termina pomenute utakmice, sa kojim su se saglasili svi akteri, a kakva uverenja imamo od strane Zajednice, nemoguća i suprotna propisima, te blago rečeno štetna za ozbiljnost i regularnost takmičenja Mozzart bet Superlige, a čemu svi mi učesnici težimo. Eventualno pomeranje navedene utakmice 24. Kola sa već odredjenog termina 1.marta bi uslovilo dalja pomeranja termina utakmica narednih kola, a sa čim FK Partizan nije I ne može biti saglasan", piše u obraćanju funkcionera Partizana.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track