BRAVO, ŠAMPIONI! Fantastičan gest Ajaksa zbog kapitena Srbije! Evropski velikan oduševio Bačku Topolu (VIDEO)
Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

VOLE KAPITENA

BRAVO, ŠAMPIONI! Fantastičan gest Ajaksa zbog kapitena Srbije! Evropski velikan oduševio Bačku Topolu (VIDEO)

Fudbal -

Kapiten reprezentacije Srbije i fudbalskog kluba Ajak, Dušan Tadić, nedavno je ostvario veliki jubilej što su ljudi iz Amsterdama znali da obeleže.

Tadić je pored asistencije bio dvostruki strelac na utakmici protiv Sparte u 22. kolu holandskog prvenstva, a na tom meču stigao je do 100. gola u dresu Ajaksa.

Ajaks je odlučio da na poseban način istakne koliko je ponosan na uspeh srpskog fudbalera pa su doputovali u Srbiju, odnosno u Bačku Topolu.

Obišli su osnovnu školu Dušana Tadića, iznajmili su bilbord na kojem je pisalo "Jedan gol je postao 100 golova za Ajaks. Sada je tvoj red", a mališanima su podelili crveno-bele fudbalske lopte.

"100 golova za Ajaks, 100 golova za budućnost. Za svu decu iz Dušanove škole, uživajte", poruka je kluba iz Amsterdama na društvenim mrežama.

Tadić je u Ajaks stigao na leto 2018. godine iz Sautemptona. Brzo se pokazao kao veliko pojačanje, postao je ključni igrač ekipe, a veoma brzo zaslužio je i kapitensku traku.

"Uvek daješ 100 odsto, ali nekad daješ i nešto više od toga kada igraš za tako poseban i veliki klub kao što je Ajaks. Moramo da učimo sve kako je igrati za ovakav klub. Znao sam da sam bio na koti 98, ali posle sam zaboravio i nisam ni primetio da sam dao 99. gol, a onda, kada sam dao 100. pogodak, setio sam se. Da, čoveče, 100 golova... U životu ne možeš neke stvari da forsiraš na silu, neke dođu prirodno", rekao je Tadić nakon 100. pogotka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track