PREMINUO NAJČUVENIJI KOMENTATOR U KOLEVCI FUDBALA: Posle tragedije hteo da napusti posao, njegov glas se čuo i u igricama
Foto: Kieran Cleeves/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

TUGA

PREMINUO NAJČUVENIJI KOMENTATOR U KOLEVCI FUDBALA: Posle tragedije hteo da napusti posao, njegov glas se čuo i u igricama

Fudbal -

Legendarni fudbalski komentator, Džon Motson, preminuo je u 77. godini.

Stariji, ali i mlađi fudbalski navijači pamtiće njegov prepoznatljiv glas koji je mogao da se čuje na najvećim utakmicama na ostrvu, ali i u Evropi.

Radio je za britanski javni servis 50 godina, u karijeri je komentarisao oko dve i po hiljade utakmica, radio je na 10 Svetskih i isto toliko Evropskih prvenstava. Komentarisao je 29 finala FA kupova i više od 200 utakmica reprezentacije Engleske.

Pored mikrofona je sedeo i u trenucima kada se događala jedna od najvećih tragedija u istoriji fudbala, kada je u Šefildu, na stadionu "Hilsborou" 1989. godine tokom polufinala FA kupa između Liverpula i Notingem Foresta preminulo 97 navijača.

Tada je bio blizu odluke da napusti posao, međutim, nastavio je da komentariše utakmice, a njegov glas mogao je da se čuje čak i u video igricama.

Od čuvenog Motsona oprostile su se brojne legende fudbala u Engleskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track