DEBAKL BARSE! Ćavi posle eliminacije iz Evrope: Bili smo dobri i sledeće sezone ćemo se vratiti jači
Foto: EPA/Adam Vaughan

LIGA EVROPE

DEBAKL BARSE! Ćavi posle eliminacije iz Evrope: Bili smo dobri i sledeće sezone ćemo se vratiti jači

Fudbal -

Trener fudbalera Barselone Ćavi Ernandez rekao je da se nada da će ekipa sledeće sezone moći da se bori za evropske trofeje, posle eliminacije iz Lige Evropa u plej-ofu za osminu finala.

Barselona je eliminisana iz plej-ofa za osminu finala Lige Evropa, pošto je u revanš utakmici na Old Trafordu izgubila od Mančester junajteda sa 1:2, nakon što je u prvom meču u Španiji bilo 2:2.

Barselona
foto: Phil Duncan/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

To je najranija eliminacija Barselone iz evropskog takmičenja u poslednjih 25 godina. Barselona u poslednje dve sezone nije uspela da prođe grupnu fazu Lige šampiona.

"Nadamo se sledeće sezone", rekao je Ćavi, upitan kada će klub, koji je do 2021. godine 14 uzastopnih sezona stizao do četvrtfinala, ponovo igrati u završnoj fazi evropskih takmičenja.

"Prošle godine nismo mogli da se takmičimo. Ove godine igrali smo protiv Bajerna i Intera, a sada i protiv Mančester junajteda. Moramo da budemo bolji. Ali dobri smo bili i sledeće sezone ćemo se vratiti jači", naveo je Ćavi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Poraz na Old Trafordu je prvi od oktobra, kojim je Barselona prekinula niz od 18 utakmica bez poraza.

Ćavi je rekao da su ekipi nedostajali Gavi i Pedri na sredini terena, koji su propustili utakmicu zbog suspenzije, odnosno povrede.

"Oni su ključni igrači. Uvek imaju loptu i mogu da se okrenu i traže prostor. Da su oni igrali, ne bismo imali toliko problema", rekao je Ćavi i dodao da se ekipa mučila u igri, uprkos tome što je vodila na poluvremenu.

Posle finansijskih problema, Ćavi se nada da će klub u letnjem prelaznom roku biti konkurentan na tržištu.

"Videćemo šta možemo da uradimo u letnjem prelaznom roku. Ako budemo imali mesta za to, zbog finansijskog fer-pleja. Imali smo nekoliko godina tokom kojih nismo mogli da se takmičimo sa drugima", rekao je Ćavi.

(Kurir sport/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track