JAVOR IZ IVANJICE EFIKASNIJI OD TIMA KOJI VREDI MILIJARDU EVRA! Real za 46 minuta dao više golova u Engleskoj od Čelsija u 2023!
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

očajna statistika

JAVOR IZ IVANJICE EFIKASNIJI OD TIMA KOJI VREDI MILIJARDU EVRA! Real za 46 minuta dao više golova u Engleskoj od Čelsija u 2023!

Fudbal -

Tim koji vredi više od milijardu evra ove sezone postigao je samo 23 gola u Premijer ligi

Čelsi se bruka za sve pare! Najskuplji tim u Premijer ligi ove sezone ima poražavajuću statistiku. Skupoceni Plavci zauzimaju tek 10. poziciju u domaćem šampionatu, na pragu su eliminacije u osmini finala Lige šampiona i u 2023. godini su na 11 mečeva zabeležili samo jednu pobedu i to minimalnu protiv Kristal Palasa 15. januara (1:0).

Klub koji prema uglednom "Transfermarkt-u" vredi više od milijardu evra i koji je ove zime na pojačanja spiskao rekordnih 363 miliona evra u 2023. godini upisao je čak šest poraza, četri remija i samo jednu pobedu. I to nije sve, posebnu pažnju privlači njihova neefikasnost. Naime, na samo četiri utakmice, od pomenutih 11, Plavci su uspeli da postignu po jedan gol! Ukupno četiri gola za dva meseca, što je zaista poražavajuće za tim sastavljen od skupocenih zvezda poput Enca Fernandeza, Feliksa, Mudrika, Maunta i ostalih.

Verovali ili ne, Real Madrid je u 2023. godini postigao u Engleskoj više golova od londonskog tima. Madriđani su za 46 minuta (od 21. do 67. minuta) na Enfildu protiv Liverpula pet puta zatresli mrežu, a Čelsi do te brojke nije uspeo da stigne za puna dva meseca.

Koliko je napad Čelsija očajan ove sezone najbolje govori činjenica da Plavci nakon 24 odigrana kola imaju samo 23 postignuta gola. Efikasniji u domaćem šampionatu ove sezone je Javor iz Ivanjice, koji je u Superligi Srbije 24 puta tresao mrežu rivala! Inače, naš superligaš vredi oko šest miliona evra prema "Transfermarkt-u".

Rezultati Čelsija u 2023. godini:

Notingem - Čelsi 1:1

Čelsi - Mančester siti 0:1

Mančester siti - Čelsi 4:0

Fulam - Čelsi 2:1

Čelsi - Kristal Palas 1:0

Liverpul - Čelsi 0:0

Čelsi - Fulam 0:0

Vest Hem - Čelsi 1:1

Čelsi - Sautempton 0:1

Totenhem - Čelsi 2:0

Dortmund - Čelsi 1:0 (Liga šampiona)

Podsetimo, novi vlasnik Čelsija Amerikanac Tod Beli u dva prelazna roka potrošio je neverovatnih 611,5 miliona evra na pojačanja. Ove zime Čelsi je bio apsolutni šampion u trošenju novca - oborili su rekord pošto su za nove igrače izdvojili čak 363,3 miliona evra, što je 37 posto ukupne vrednosti transfera u Premijer ligi.

Čelsi
foto: Printskrin/Tviter

Doveli su čak osam novih igrača i uspeli su da obore i rekord Premijer lige po visini jednog transfera, pošto su za Argentinca Enca Fernandeza izdvojili neverovatnih 121 milion evra. Najbolji mladi fudbaler Mundijala u Kataru potpisao je osmogodišnji ugovor sa engleskim klubom i njegova godišnja plata biće 10 miliona evra bez bonusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track