EKSKLUZIVNO! KURIR NA IZBORU ZA NAJBOLJEG FUDBALERA SVETA! Svi detalji ceremonije: Adrijana Lima na gala svečanosti u Parizu
Foto: Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia

izbor za najboljeg fudbalera sveta

EKSKLUZIVNO! KURIR NA IZBORU ZA NAJBOLJEG FUDBALERA SVETA! Svi detalji ceremonije: Adrijana Lima na gala svečanosti u Parizu

Fudbal -

Specijalni izveštač iz Pariza: Milan Rašević

FIFA je saopštila da je Adrijana Lima, brazilski supermodel, glumica i poslovna žena, svetska modna ikona i jedan od najuspešnijih modela svih vremena, imenovana za prvog FIFA globalnog ambasadora navijača.

Adrijana Lima srspkoj javnosti je ostala u sećanju i kao bivša supruga našeg košarkaša Marka Jarića.

- Kada upoznate Adrijanu, odmah osetite njenu toplinu, ljubaznost i koliko je pristupačna i strastvena u našoj igri. Ona živi i diše "futebol" i zato može biti odlična veza između FIFA i navijača širom sveta - rekao je predsednik FIFA Đani Infantino.

U ovoj ulozi FIFA globalnog ambasadora navijača, Adriana Lima će razvijati, promovisati i učestvovati u nekoliko globalnih inicijativa koje uključuju navijače iz celog sveta.

- Dolazeći iz više nego skromne sredine i pošto sam fudbalski navijač, veoma sam zahvalna i počastvovana što sam izabrana od FIFA da budem prvi globalni ambasador navijača i što mi je data takva prilika da pomognem navijačima da se još više približe igri - rekla je Adrijana Lima.

U svojstvu FIFA globalnog ambasadora navijača, Adriana Lima će u ponedeljak, 27. februara, u Parizu uručiti nagradu FIFA The Best u kategoriji navijača.

Kurir je na licu mesta u Parizu gde večeras u 21 saznajemo ko je najbolji fudbaler sveta za 2022. godinu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track