VERUJEM U PUTINA, RUSIJA JE NA PRAVOJ STRANI: Artjom Dzjuba iskreno govorio o Ukrajini i svemu onome što se dešava u svetu
Foto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia, AP Mikhail Metzel

otvorio dušu

VERUJEM U PUTINA, RUSIJA JE NA PRAVOJ STRANI: Artjom Dzjuba iskreno govorio o Ukrajini i svemu onome što se dešava u svetu

Fudbal -

Artjom Dzjuba, jedan od najpoznatijih ruskih fudbalera, konačno je izneo svoj stav povodom Specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

Artem Dzjuba
foto: EPA

Čuveni napadač koji je nedavno potpisao ugovor sa moskovskom Lokomotivom našao se prošle godine na udaru velikog broja fudbalera iz Ukrajine. Naime, Artjom Dzjuba preko oca ima poreklo iz Ukrajine, ali nikada nije krio da se smatrao i osećao Rusom.

Sada je Artjom Dzjuba (34) i otvoreno podržao predsednika Rusije Vladimira Putina.

- Verujem u svoju zemlju. Veliki sam patriota. Volim Rusiju. Istorija će suditi o svemu. A, ja sam potpuno uz mog predsednika Putina. Stojim uz njega i nikada to nisam krio. I verujem da će sve biti u redu - istakao je Dzjuba.

Vladimir Putin, obraćanje
foto: AP Dmitry Astakhov

Rođeni Moskovljanin ponosan je na svoju zemlju.

- Takav sam da ću uvek biti uz svoju zemlju, uvek ću biti na njenoj strani. Do kraja. Istorija će suditi ko je bio u pravu, a ja sam ubeđen da smo mi na pravoj strani.

Artjom Dzjuba smatra da Rusija čuva tradicionalne hrišćanske vrednosti.

- Izuzetno sam srećan što živim u zemlji u kojoj postoje muškarac i žena, otac i majka. Nema svakakvih neshvatljivih stvari oko abortusa, polova, nema takvih mitskih stvorenja kao što su binarne osobe bez polove itd. Veoma sam ponosan zbog toga što ne dozvoljavamo takve stvari. U našoj zemlji su oduvek bili i zauvek će biti muškarac i žena. Roditelji su otac i majka. Porodične vrednosti i ljubav prema deci. Ne idem preduboko, ali uopšte mi se ne sviđa šta se dešava u svetu.

Artem Dzjuba
foto: Profimedia

Govorio je rođeni Moskovljanin i o svom bivšem klubu Zenitu iz Sankt Peterburga.

- Nisam želeo da ostanem. Zenit se pretvorio u Zenit Sao Paolo ili Zenit Rio de Žaneiro. Mislim da to nije ispravno. Nije ovo ništa protiv stranih igrača, nisam imao konflikt s njima, ali smatram da bi taj klub trebalo da bude kičma Rusije - zaključio je Dzjuba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track