SJAJNA VEST! SRBIJA JE DOBILA NOVOG REPREZENTATIVCA: Maestralni Banjalučanin odbio BIH i odlučio da brani boje naše zemlje!
Foto: JAKUB ZIEMIANIN/Profimedia

GOTOVO

SJAJNA VEST! SRBIJA JE DOBILA NOVOG REPREZENTATIVCA: Maestralni Banjalučanin odbio BIH i odlučio da brani boje naše zemlje!

Fudbal -

Golman Vladan Kovačević, Banjalčanin koji briljira na golu poljskog Rakova, prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija i nastupaće za reprezentaciju Srbije!

Jedan od najboljih golmana poljskog šampionata je rođen u Banjaluci, ima 24 godine, a svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kovačevićev san bio je dres Srbije i on je odbacio mogućnost da brani za seniorsku Bosnu i Hercegovinu. To je nedavno jasno objasnio selektor te reprezentacije Faruk Hadžibegić.

- Njegov izbor je Srbija! Prema informacijama koje imam iz saveza, on se odlučio da u budućnosti igra za reprezentaciju Srbije. Tako da, ne želim da tretiram neke individualne slučajeve. Ništa na silu - rekao je Faruk Hadžibegić.

Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vreme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

"Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFA na vreme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici", navodi se u saopštenju FSS.

Podsetimo, pre nekoliko dana odluku da dres Nemačke zameni opremom Srbije doneo je Lazar Samardžić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track