SIN SLAVNOG OCA POTPISAO ZA BARSELONU: Nastavlja tamo gde mu je stao ćale! Stigao je u LA MASIJU i nema nameru da se zaustavi
Foto: Printskrin/Instagram

autogram

SIN SLAVNOG OCA POTPISAO ZA BARSELONU: Nastavlja tamo gde mu je stao ćale! Stigao je u LA MASIJU i nema nameru da se zaustavi

Fudbal -

Vest da je Žoao Mendeš potpisao ugovor sa Barselonom verovatno bi prošla ispod radara javnosti. Ali...

Žoao Mendeš, Ronaldinjo junior
foto: Printskrin/Instagram

Žoao de Asis Moreira, poznatiji kao Žoao Mendeš, sin je čuvenog Ronaldinja. Brazilac je pet sezona nosio dres Barselone, osvojio isto toliko trofeja, prigrabio Zlatnu loptu FIFA.

Mladić je danas zvanično potpisao ugovor sa Barselonom u koju je stigao početkom februara iz Kruzeira. Igraće u mlađim kategorijama, za selekciju U19 i biće stacioniran u u čuvenoj La Masiji. Zanimljivo, Ronaldinjo je igrao za Gremio, velikog rivala Kruzeira.

Žoao Mendeš, Ronaldinjo junior
foto: Printskrin/Instagram

- Veoma sam srećan i zahvalan na prilici! Živela Barsa - izjavio je posle potpisa mladi Žoao Mendeš.

Ronaldinjo junior ima 17 godina, visok je 178 centimetara, bolje se služi desnom nogom i igra na poziciji napadača, mada može da odgovori i ulozi ofanzivnog veznog.

Španski mediji pišu da je Žoao Mendeš sličan ocu, da je veoma vešt sa loptom. Rođen je 2005, iste godine kada je njegov otac dobio Zlatnu loptu.

Ovo je drugi profesionalni ugovor za Ronaldinja juniora. Prvi je potpisao kada je imao 14 godina, za Kruzeiro. U Barselonu je stigao na izričit zahtev predsednika Đoana Laporte, koji je u klub doveo i njegovog oca. Mladić je bio na probi u Barsi od 15. januara i na kraju zaslužio ugovor.

- Ovaj momak može da bude veliki fudbaler - rekao je svojevremeno Laporta kada je govorio o Robnaldonju junioru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track