DRAGAN DŽAJIĆ PREDSTAVIO PROGRAM I UPUTIO REČI O KOJIMA BRUJI SRBIJA: Nemam reči da opišem koliko mi je Vidić drag kao čovek!
Foto: Ana Paunković

IZBORI

DRAGAN DŽAJIĆ PREDSTAVIO PROGRAM I UPUTIO REČI O KOJIMA BRUJI SRBIJA: Nemam reči da opišem koliko mi je Vidić drag kao čovek!

Fudbal -

Dragan Džajić kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije u ponedeljak se zvanično predstavio javnosti pred izbore koji su zakazani za 14. mart.

On je je zajedno sa protivkandidatom Nemanjom Vidićem bio gost emisije "Oko" na RTS-u.

Najpre je odgovorio na pitanje da je faktički ceo život dao Crvenoj zvezdi i kao i igrač i kao funkcioner

" Ne znam tačno i nemam statistiku da li je neko bio fudbaler i posle bio toliko u klubu. Ja sam 15 godina igrao, pa 25 bio tehnički direktor i onda šest godina plus godinu dana predsednik. Mislim da sam na neki način doprineo da Crvena zvezda bude to što jeste, a što mi je posebno drago jeste što sam posle karijere ostao da radim i učim u fudbalu, a usput su nas pratili rezultati koji su najveći u istoriji kluba"

Koji su najveći problemi srpskog fudbala

" Veliki problem je infrastruktura. Ako želimo da igramo Evropu, ne samo Zvezda, moramo igrati na dobrim terenima. Moramo nastojati da svi klubovi već u februaru mesecu imaju terene koji dolikuju zemlji kakva je Srbija. Apsolutno sam zadovoljan koliko država za fudbal i za druge sportove. Mislim da ne postoji druga država koja želi da pomogne sportu. Mislim da sada fudbal ide u pravcu da se stadioni podižu u manjim sredinama"

Prvak Srbije će direktno u Ligu šampiona

"Velika stvar je što će prvak Srbije direktno u Ligu šampiona. Trofej nije realno očekivati, ali Zvezda svima može da pomrsi račune Da bismo postizali dobre rezultate i očekivali dobre rezultate biće potrebno mnogo rada."

Dotakao se i Svetskog prvenstva u Kataru i predstojećeg Evropskog na kome Srbija nije učestvovala 24 godine.

"U Kataru smo razočarali, svi smo očekivali mnogo više, a plasman na Evropsko prvenstvo je apsolutni prioritet. "

Nemanja Vidić, Dragan Džajić
foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

Da li Dragan Stojković Piksi ostaje selektor ako Džajić bude predsednik?

"On je vezan ugovorom za reprezentacijom i ne razmišljam o promenama. Ostaće selektor."

O protiv kandidatu Nemanji Vidiću

" Ko će da pobedi zaista ne znam, ovi izbori su demokratski. Imam najlepše mišljenje o njemu, pratio sam njegovu karijeru, nemam prave reči da opišem koliko mi je drag kao čovek i igrač, zaključio je Džajić

Pre njega je govorio njegov protivkandidat Nemanja Vidić.

Podsetimo, izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track