GREŠAKA NA DERBIJU JE BILO PREVIŠE! Glavni sudija dobio VRLO NISKU ocenu, zbog ove situacije je Partizan OŠTEĆEN!
Foto: Nenad Kostić

glavni arbitar je mnogo grešio

GREŠAKA NA DERBIJU JE BILO PREVIŠE! Glavni sudija dobio VRLO NISKU ocenu, zbog ove situacije je Partizan OŠTEĆEN!

Fudbal -

169. večiti derbi ponovo nije opravdao očekivanja, a glavni arbitar na tom meču, Aleksandar Živković, dobio je nisku, nezadovoljavajuću ocenu, saznaje Sport klub.

Sudija iz Niša nije uspeo da na derbiju odgovori onako kako se od njega očekuje, u nekoliko navrata je zbog njegovih loših odluka na terenu nastala velika nervoza između igrača dva tima, kao i na klupama za rezervne igrače.

Ono što se Živkoviću posebno zamara, jeste loša odluka prilikom sukoba fudbalera Crvene zvezde i Partizana, kada je crveni karton pokazao Rikardu, a mnogi smatraju da je istu kaznu zaslužio i Strahinja Eraković, koji je dobio samo žuti karton.

Večiti derbi, 169. večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan
foto: Stefan Stojanović

Živković je grešio i kod dosuđivanja prekršaja, disciplinske mere je neadekvatno primenjivao, a u pojedinim momentima nije poštovao prednost, pa je automatski i uneo nervozu u oba tabora.

Kontrolor, Nenad Đokić, zaključio je iscrpan izveštaj u „kometu“, nekoliko minuta uoči roka od 72 sata posle utakmice. On se detaljno pozabavio spornim momentima i arbitražom Aleksandra Živkovića. Konačnu ocenu, u narednim danima, doneće Sudijska komisija, čiji je Đokić član…

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track