POBUNA FUDBALERKI URODILA PLODOM: Selektorka dobila otkaz zbog neslaganja sa igračicama
Foto: AP Photo/Dave Thompson

potresi

POBUNA FUDBALERKI URODILA PLODOM: Selektorka dobila otkaz zbog neslaganja sa igračicama

Fudbal -

Fudbalski savez Francuske otpustio je selektorku ženske reprezentacije Korin Dijakr, nakon što je nekoliko igračica izrazilo nezadovoljstvo saradnjom.

"Brojna saslušanja omogućila su nam da ustanovima da postoji veliki jaz sa nekim vrhunskim igračicama. Ovaj jaz je dostigao tačku bez povratka koja šteti interesima tima", navodi se u saopštenju.

Dijakr je predvodila Francusku do četvrtfinala na prethodnom Svetskom prvenstvu 2019. godine, a ugovor sa Savezom imala je do avgusta 2024. godine.

Ona je rekla da je protiv nje vođena "klevetnička kampanja".

Fudbalski savez pohvalio je ozbiljnost u radu bivše selektorke, ali je osudio "nepovratnu disfunkciju" tokom njenog mandata.

Kapiten Vendi Renar rekla je prošlog meseca da će propustiti ovogodišnje Svetsko prvenstvo nezadovoljna stanjem u ekipi. Posle nje privremeno povlačenje iz reprezentacije najavile su Marija Antoaneta Katoto i Kadidatu Dijani.

Vendi Renar
foto: Pritnscreen/Instagram

Poslednjih godina postojale su tenzije između selektorke i reprezentativki. Dijani je rekla da će se vratiti u reprezentaciju samo ako se naprave značajne promene.

Svetsko prvenstvo za fudbalerke održaće se od 20. jula do 20. avgusta u Australiji i na Novom Zelandu.

Komisija zadužena za dovođenje novog selektora sada će početi da razgovara sa kandidatima, naveo je Savez.

Tokom karijere Dijakr je bila i kapiten reprezentacije Francuske, za koju je odigrala 121 utakmicu.

Ona je preuzela reprezentaciju 2017. godine.

Reprezentativka Amandin Anri rekla je pre tri godine da je atmosfera u ekipi na Svetskom prvenstvu 2019. godine bila napeta i haotična i da su fudbalerke plakale u sobama.

Dijakr je postala prva žena trener u jednoj takmičarskoj utakmici u muškom francuskom fudbalu, nakon što je od 2014. do 2017. godine predvodila drugoligaša Klermon.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track