KRAGUJEVČANI BLIZU PLEJ OFA: Radnički 1923 siguran protiv Napretka
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

KRAGUJEVČANI BLIZU PLEJ OFA: Radnički 1923 siguran protiv Napretka

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su na svom terenu ekipu Napretka sa 3:0, u utakmici 26. kola Super lige Srbije.

Dvostruki strelac za pobednički tim bio je Vasilije Đurić, u 12. i 69. minutu, a mrežu Napretka zatresao je i Miloš Vidović u 31. minutu.

Radnički 1923 je upisao osmu pobedu od početka sezone i trenutno je osmi na tabeli sa 30 bodova, dok je Napredak deseti sa četiri boda manje.

Fudbaleri Radničkog 1923 će u narednom kolu domaćeg šampionata gostovati ekipi Mladost GAT, dok će Napredak dočekati Crvenu zvezdu.

Domaćin je krenuo ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, pa se već na samom startu zatresla mreža Čarapana.

Na sreću gostiju Milunović je bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je poništen. Ali, vrlo brzo usledio je popravni. Milunović je opalio volej, Petrić je dobro intervenisao i spasao mrežu. Ipak, već u 12. minutu golman Napretka je kapitulirao.

Đurić je odlično prodirao po levoj strani, probio se do sredine kaznenog prostora i precizno šutirao i bio je neumoljiv – 1:0. Kragujevčani su nastavili sa atacima na gol gostiju. Milunović je bio nerešiva enigma za Čarapane, imao je izglednu šansu, ali je Petrić bio na svom mestu.

Napredak je imao priliku za izjednačenje u 28. minutu. Matić je dobro prihvatio jednu dugu loptu, obišao golmana Mladenovića, ali je otišao previše ukoso, pa nije uspeo da pogodi. Utakmicu su rešili Kragujevčani samo tri minuta kasnije. Usledio je dobro organizovan napad, Milunović je smirio loptu i odigrao povratnu za Vidovića, koji je elegantno i vrlo precizno pogodio za 2:0.

Napretkov trener Perišić se nije predavao, već je izvršio trostruku izmenu na početku drugog poluvremena u nameri da pogura svoj tim i uspostavi ravnotežu na terenu. Usledio je potez koji ne želimo da viđmo na našim fudbalskim terenima. Najbolji igrač na terenu Vasilije Đurić zaslužio je crveni karton u 53. minutu. Prvo je faulirao Stankovića, usledio je zatim verbalni duel između njih dvojice, a Pantić se umešao da zaštiti mlađeg saigrača, kojeg je Đurić udario rukom u predelu lica. Nesportski potez za koji se dobija direktan crveni karton, sudija je zažmurio na jedno oko i dodelio mu samo žuti karton.

Napredak je uspostavio ravnotežu na terenu, pa se očekivalo i nešto više od Čarapana, ali je Đurić dokrajčio sudbinu gostiju iz Kruševca. On je u 69. minutu prihvatio odbijenu loptu na ivici šesnaesterca i udario završni udarac gostima za konačnih 3:0.

Ž.M / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track