ČARAPANI ŽELE U ČETVRTFINALE: Napredak gostuje Spartaku u Subotici
Foto: Fk. Napredak

kup srbije

ČARAPANI ŽELE U ČETVRTFINALE: Napredak gostuje Spartaku u Subotici

Fudbal -

U osmini finala Fudbalskog kupa Srbije Napredak se u sredu (19 časova) u Subotici sastaje sa Spartakom.

Po pravilu, igra se jedna utakmica, a u slučaju remija, u regularnih 90 minuta, odmah se izvode penali.

-Posle poraza u Kragujevcu razgovarao sam sa igračima kako bi napravili jednu mnogo bolju energetsku reakciju, ali i sa stavom. Kup je jedna utakmica i na teren će izaći samo maksimalno spremni, koji mogu da iznesu teret tog duela, jer imamo ambicije da prođemo dalje. Bili su igrači samokritični nakon utakmice sa Radničkim i zato očekujem da će u Subotici biti na mnogo višem nivou, kaže šef stručnog štaba Dragan Perišić u uvodu današnje konferencije za medije.

Napredak je nedavno u prvenstvu Super lige Srbije sa Spartakom u Kruševcu odigrao nerešeno, a u Subotici je prvom delu sezone odneo sva tri boda. Sada sledi treći susret u sezoni.

-Imamo nekoliko igrača pod virusom već nekoliko dana, videćemo još danas kakva je situacija, a na teren će difinitivno samo sto odsto spremni. Vidim da momci jedva čekaju da izađu na teren i drago mi je što je interval između dve utakmice kratak, jer nam treba brza reakcija. Očekujem da smo naučili lekciju posle prvog poluvremena duela sa kragujevačkim Radničkim, ističe trener Perišić.

Nebojša Bastajić je, u ime igrača, izrazio optimizam:

-Kup utakmica je drugačija od prvenstvene, jer sve staje u 90 minuta. Zbog toga je jako bitan naš odgovor u odnosu na prethodnu utakmicu, koju nismo odigrali dobro. Znaju oni nas, znamo mi njih, tako da će voljni momenat i ko bolje uđe u ovaj duel i presuditi. Spartak je dobra i organizovana ekipa, ali mislim da je naš motiv veći, upravo zbog lošeg izdanja u Kragujevcu.

U nedelju pod Bagdalu stiže Crvena zvezda, a Napretku predstoji grčevita borba za plej of.

-Neće biti kalkulacija, igraće 11 najspremnijih, jer Kup nam je trenutno primaran. U četvtak je slobodan dan, a do nedelje dovoljno vremena za oporavak i pripremu. Igrači su profesionalci, njihovo telo je naviklo na takve napore, nije to situacija sa kojom se susrećemo prvi put, obećava Perišić.

Ž. M / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track