LEGENDA MANČESTERA PIKALA FUDBAL U NOVOBEOGRADSKIM BLOKOVIMA: Došao je krišom i ostavio neizbrisiv trag! ANTOLOGIJSKE FOTOGRAFIJE
Foto: Printscreen / Međunarodni fudbalski turniri

ovo se pamti

LEGENDA MANČESTERA PIKALA FUDBAL U NOVOBEOGRADSKIM BLOKOVIMA: Došao je krišom i ostavio neizbrisiv trag! ANTOLOGIJSKE FOTOGRAFIJE

Fudbal -

Vensan Kompani bio je zvezda fudbalske igre, u svoje vreme najbolji igrač Mančester sitija. Danas je trener engleskog Barnlija u Čempionšipu.

Vensan Kompani
foto: Ian Tuttle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podatak da je Vensan Kompani bio gost Beograda 2006. godine na jednom turniru u uličnom fudbalu prošao je bez medijske pompe u Srbiji. Gotovo nezapaženo.

Čuveni Belgijanac došao je inkognito. Po jednoj verziji doveo ga je nekadašnji fudbaler Partizana Goran Lovre, koji je sa Kompanijem igrao zajedno u Anderlehtu.

Po drugoj, Belgijanac je navodno bio u ljubavi sa jednom Beograđankom. Čak je i fotografisan na poznatom splavu "Freestyler" gde se provodio nekoliko dana.

Vensan Kompani je u to vreme završavao saradnju sa Anderlehtom i bio pred potpisom za Hamburger. Kasnije je otišao u Mančester siti i napravio veliku karijeru.

Sam turnir u malom fudbalu igra se tradicionalno u bloku 19A na Novom Beogradu od 2000. godine u čast Uroša Tišme, lokalnog fudbalkog majstora, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći sa još nekoliko prijatelja.

Tviter profil FF "FFlecer" objavio je pre nekoliko godina fotografiju Vensana Kompanija sa učesnicima turnira. Na fotki su prijatelji Uroša Tišme sa trofejom, dečaci, kao i Goran Lovre. Baš je ta ekipa sa Kompanijem i Lovreom osvojila turnir, te 2006. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track