SRBIJA JE LEK ZA VLAHOVIĆA I MITROVIĆA, NJIHOVIM MUKAMA JE KRAJ: Napadači će izaći iz krize protiv Litvanije i Crne Gore!
Foto: AP/Martin Meissner, EPA/Tolga Bozoglu

reč direktora stojanovića

SRBIJA JE LEK ZA VLAHOVIĆA I MITROVIĆA, NJIHOVIM MUKAMA JE KRAJ: Napadači će izaći iz krize protiv Litvanije i Crne Gore!

Fudbal -

Kako probuditi Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića i vratiti ih u golgetersku formu?

Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
foto: Starsport

To je pitanje koje se vrzma u hiljadam glava navijača srpske fudbalske reprezentacije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dvojica napadača A tima Srbije nalaze se u velikoj golgeterskoj krizi. Od početka 2023. godine dali su zajedno samo četiri gola. Mizeran učinak za fudbalere takvog kvaliteta.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Popularni Mitar poslednji put zatresao je mrežu rivala 3. januara u meču između Fulama i Lestera, kada je svom timu doneo pobedu u 78. minutu. Dušan Vlahović je pre sinićnjeg gola iz jedanaesterca u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Lajpciga u gostima (2:0), dva puta je mrežu pogađao u trijumfu nad Salernitanom 7. februara, kada je sjajnom učinku dodao i jednu asistenciju. A jednom je bio strelac protiv Nanta, 16. februara u Ligi Evrope.

Aleksandar Mitrović
foto: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Kurir pita direktora reprezentacije Stevana Stojanovića da li je reprezentacija ta koja će pokrenuti tandem srpskih napadača.

- Sada će se prepobuditi! Protiv Litavnije i Crne Gore! Setimo se samo, da smo imali sličnu situaciju pred početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Reprezentacija Srbije je lek za naše fudbalere. To je dokazano. Ne sumnjam da će igranje za Srbiju biti delotvorno, ne samo za Mitrovića i Vlahovića, već i za ostale igrače - rekao je Stevan Stojanović za Kurir i nastavio:

Stevan Stojanović, Dika Stojanović
foto: FSS

- Našim fudbalerima igranje za Srbiju mnogo znači. Prvo, igraju na velikoj sceni, jer ceo svet će da prati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. I drugo, još važnije. Ne smemo zaboraviti patriotizam kod naših momaka. Ubeđen sam da grb Srbije, naša himna i zastava uvek utiču na igrače da daju i više kada igraju za reprezentaciju, nego za klub. Svi oni vole da dođu na okupljanje. Otkada smo Piksi i ja preuzeli reprezentaciju, nikada nismo dobili odgovor - neću, ili ne mogu! Mitrović i Vlahović su fizički spremni, sada još samo da nameste glavu i biće golova. Ne sumnjam! Ne zaboravite, imali su iza sebe ozbiljne povrede.

Katar, Doha, konferencija za štampu, Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović, Svetsko Prvenstvo, Mundijal 2022
foto: Dado Đilas

Srbija je u kvalifkacionoj grupi za EP sa selekcijama Mađarske, Crne Gore, Bugarske i Litvanije.

- Prvu utakmicu igramo kod kuće 24. marta protiv Litvanije, a onda za tri dana gostujemo u Crnoj Gori. Svaki početak je težak, bez obzira što mnogi misle da je naša grupa laka. Znam kako selektor Dragan Stojković razmišlja. Mi smo Srbija, imamo kvalitet i to treba dokazati na terenu. Fudbal je 100 puta pokazao da moraš dati maksimum da bi dobio utakmicu. Koncentruisano prilazimo poslu, nikoga ne potcenjumeo, ni precenjujemo - ozbiljan je Dika Stojanović.

Okupljanje u ponedeljak

Piksi skraćuje spisak

Selektor srpske fudbalske reprzentacije Dragan Stojković u petak objavljuje uži spisak fudbalera na koje računa pred početak kvalifikacija za EP. Piksi je 7. marta objavio popis od 36 fudbalera pred mečeve protiv Litvanije i Crne Gore. Reprezentativci će se u ponedeljak okupiti u Staroj Pazovi, a selektor izaći pred novinare.

Dušan Vlahović

Godine: 23

Klub: Juventus

Liga: Serija A

Utakmica od 2023: 12

Golova od 2023: 4

Vrednost: 80.000.000 evra

Aleksandar Mitrović

Godine: 28

Klub: Fulam

Liga: Premijer

Utakmica od 2023: 9

Golova od 2023: 1

Vrednost: 28.000.000 evra

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track