ČARAPANI SE PLASIRALI U ČETVRTFINALE KUPA: Napredak pobedio Spartak u Subotici
Foto: FK Napredak

Osmina finala

ČARAPANI SE PLASIRALI U ČETVRTFINALE KUPA: Napredak pobedio Spartak u Subotici

Fudbal -

Napredak je kasno sinoć pobedio Spartak u Subotici sa 1:0 i plasirao se među osam najboljih u Fudbalskom kupu Srbije.

Od samog starta Subotičani su krenuli sa atacima na gol Napretka. U trećem minutu se zatresla prečka Napretkovog gola, kakva sreća za Čarapane.

Kruševljani su uspešno odolevali ofanzivi domaćina, a od sredine prvog poluvremena uspostavili su ravnotežu na terenu i čak zapretili Spartaku. U dva navrata je zapretio Šarić, dva puta je imao izgledne šanse, bio neuspešan, a zatim - treća sreća.

U 38. minutu je iskusni Projić primio loptu na levoj strani, uputio dobar centaršut na drugu stativu, Šarić se bacio i udarcem glavom pogodio nebranjeni deo mreže domaćina

Trener “golubova” je u drugom poluvremenu krenuo na sve ili ništa. Pojačao je ofanzivni deo tima, ali to nije dalo očekivani efekat za njegov tim. Subotičani su u 65. minutu, posle slobodnog udarca, kome je prethodio žuti karton, koji je dobio Mršić, imali dobru šansu. Slobodan udarac je izveo Todorovski, prebacio živi zid, golman Savić je kratko odbio loptu, a Šimura, koji je bio u odličnoj poziciji, pogodio saigrača i šansa je otišla u nepovrat.

Napredak je imao dve šanse - u 79. i 81. minutu. Čečarić, posle centaršuta Kneževića, je promašio gol, a bio je u prilici da obezbedi pobedu na desetak minuta pre kraja utakmice. Mršić je, pri samom kraju utakmice, dobio drugi žuti karton, pa je svoje drugove ostavio na cedilu.

Umesto njega u odbranu se vratio Čečarić, pa su Čarapani i sa deset igrača meć priveli kraju i plasirali se u osminu finala Fudbalskog kupa Srbije.

Ž. M. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track