ŠTA IMA U HUMSKOJ? NIŠTA NOVO! Samo još jedan KIKS Partizana u nizu - Radnik šokirao Parni valjak, Radulović je HEROJ Surduličana!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

superliga srbije

ŠTA IMA U HUMSKOJ? NIŠTA NOVO! Samo još jedan KIKS Partizana u nizu - Radnik šokirao Parni valjak, Radulović je HEROJ Surduličana!

Fudbal -

Navijači Partizana kad god pomisle da su sve videli od igrača, i da više ništa ne može da ih iznenadi od njih, oni se potrude da ih demantuju.

Danas su izabranici Igora Duljaja ponovo razočarali i stigli do novog kiksa, pošto je iz Humske ulice Radnik odneo sva tri boda - 0:2, u utakmici 27. kola Superlige Srbije.

U 7. minutu gostujući tim ušao je u prvu pravu priliku na meču, tada je Andrija Radulović izašao sam ispred golmana Popovića koji mu je sjajno odbranio udarac, ali osam minuta kasnije, isti fudbaler nije pogrešio i doveo je svoj tim u vođstvo.

Ofanzivno je igrao Partizan, stvarao je šanse, pogađao stative, ali do ranog izjednačenja nije mogao, kao da je gol Radnika bio začaran.

A onda, kako to već ide u fudbalu... Usledila je kazna. Posle serije promašaja Partizana, u 43. minutu prednost Radnika je duplirao Jokić, posle kornera, i tada bacio Parni valjak u totalni nokdaun.

Pokušao je Jokić u drugom poluvremenu da raznim izmenama uzdrma ekipu, međutim to nije urodilo plodom. Natho je u 62. minutu promašio penal, što se do sada nikada nije desilo, jer je izraelski vezista otkako je u Partizanu, svaki put uspešno realizovao najstrožiju kaznu.

Krenuo je Partizan na sve ili ništa, i takva igra donekle se isplatila u 82. minutu, kada je Rikardo zatresao mrežu Radnika i prepolovio zaostatak Parnog valjka.

Ipak, crno-beli više od toga nisu mogli.

Uživo,

Partizan - Radnik: 1:2 (0:2)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica.

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

82. minut - GOOOOOL! Crno-beli su konačno uspeli da postignu pogodak i vrate neizvesnost, u strelce se upisao Rikardo.

78. minut - Rikardo je šutirao iz veoma dobre situacije, ali lopta je prošla pored gola.

70. minut - Menig je odložio do Pantića, koji je pogodio samo spoljni deo mreže.

Bibras Natho, Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

62. minut - Natho promašio penal! Vezista Parnog valjka je sada prvi put promašio penal otkako nosi crno-beli dres!

55. minut - Umesto Fusenija Dijabatea, u igru je ušao Andrija Pavlović, pa crno-beli sada igraju sa dva klasična napadača.

49. minut - Samed Baždar je dobio žuti karton zbog oštrog starta nad protivničkim golmanom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U nastavku ćemo gledati još odanzivniji Partizan, pošto se umesto Kristijana Belića, na terenu našao mladi napadač Samed Baždar.

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme.

45. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

43. minut - Goooool! Radnik vodi 2:0 Sada je Jokić posle kornera glavom matirao Popovića koji je loše odreagovao u ovoj situaciji.

40. minut - Ušao je Natho u protivnički šesnaesterac, šutirao, ali pravo u Ranđelovića.

35. minut - Nešto mirniji tempo igre u ovim momentima, lopta je više u nogama fudbalera Partizana, pokušavaju izabranici Igora Duljaja da što pre stignu do izjednačenja, ali fudbaleri Radnika se uspešno brane.

Kristijan Belić, Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

27. minut - Vujačić šutira glavom, ali lopta odlazi daleko iznad prečke.

23. minut - Ponovo stativa! Natho je lepo centrirao sa desne strane, Rikardo je bio najviši u skoku, šutirao glavom ali ponovo okvir gola spasava gostujući tim.

16. minut - Malo je falilo da Partizan dođe do izjednačenja. Dijabate je šutirao iz vrlo teške pozicije i pogodio stativu.

14. minut - GOOOOL! Vodi Radnik! Ponovo su gostujući igrači režirali dobru kontru, a ovog puta Andrija Radulović je uspeo da matira Popovića.

10. minut - Rikardo je pogodio, ali se našao u ofsajd poziciji pa je njegov gol poništen!

8. minut - Još jedna sjajna prilika za gostujući tim! Posle izvedenog kornera sa desne strane, Stevanović je šutirao glavom i pogodio stativu!

7. minut - Velika šansa za Radnik! Nakon sjajne kontre gostujućeg tima, Radulović je izašao jedan na jedan sa golmanom Partizana, ali je Popović sjajno odreagovao i sačuvao svoju mrežu!

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj, prvi sa centra kreću fudbaleri Radnika.

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnji meč:

Partizan: Popović – Filipović, Vujačić, Marković, Urošević – Belić, Kolorado – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

Radnik: Ranđelović – Lazić, Stevanović, Abubakar, Stojanović – Bondarenko, Rustemović – Danoski, Duronjić, Radulović – Makarić.

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 54 boda, dok je Radnik poslednji sa 17 osvojenih bodova. Posle tri utakmice bez pobede, Partizan je u prošlom kolu slavio protiv Mladosti u Lučanima.

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da to što je Radnik u teškoj situaciji ne mora ništa da znači u predstojećoj superligaškoj utakmici i dodao da će najvažnije biti ono što njegov tim treba da uradi na tom meču.

"Imamo lepu priliku da na našem stadionu nastavimo seriju... Radnik ima perspektivnog, mladog trenera koji je dosta ozbiljan i znam kako radi. Njegova ekipa igra dosta organizovano i čvrsto što se tiče odbrane. To što nalaze u teškoj situaciji ne mora ništa da znači", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

"Najvažnije je da se koncentrišeno na ono šta mi treba da uradimo na toj utakmici", dodao je on.

Duljaj ističe da je veoma bitno za ekipu da Partizan danas trijumfuje.a

"Uvek je dobro kada se pobedi. Lakše se diše, malo se vrati samopouzdanje, drugačija je atmosfera. To je pozitivan signal, samo da nastavimo u tom ritmu. Svaki navijač je važan... Znam ko će sigurno doći na utakmicu. To su moji sinovi, zajedno sa drugarima iz omladinske škole Partizana... Ko god može da dođe, bilo bi izuzetno važno za moj tim. Znam da termin nije idealan, ali tako je - kako je", zakčjučio je Duljaj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track