"IGRAČIMA OBILIĆA BILO NAREĐENO DA ME POVREDE" - Jugović protiv ARKANOVOG kluba doživeo povredu koja mu je UNIŠTILA KARIJERU!
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP / Profimedia

ISPOVEST SLAVNOG ASA

"IGRAČIMA OBILIĆA BILO NAREĐENO DA ME POVREDE" - Jugović protiv ARKANOVOG kluba doživeo povredu koja mu je UNIŠTILA KARIJERU!

Fudbal -

Istaknuti as srpskog fudbala, Vladimir Jugović, prisetio se čuvenog duela između Atletiko Madrida i Obilića u Kupu UEFA 1998. godine i povrede koju je doživeo na tom meču.

Nakon šest sjajnih godina u Italiji (Sampdorija, Juventus, Lacio), legendarni fudbaler odlučuje da promeni sredinu i na nagovor Vijerija prelazi u Atletiko Madrid.

Međutim, tokom sezone imao je velikih problema sa povredama, odigrao je samo 17 mečeva u ligi, a nevolje su krenule od prvog kola Kupa UEFA, kada se njegov Atletiko sastao sa srpskim šampionom Obilićem.

Dao sam gol makazicama Sosijedadu te sezone u Kupu UEFA... Međutim, povredio sam se. To je bila specifična sezona jer smo igrali protiv Obilića u prvom kolu Kupa UEFA i tada su me povredili. Kasnije sam čuo da im je bilo naređeno, odnosno da im je bio zadatak da povrede mene i Žuninja", ispričao je Vladimir Jugović u intervjuu u emisiji "Mojih TOP 11".

Priznaje da se nakon te povrede nikada nije vratio na stari nivo.

"Nisam mogao polako da izlazim iz povrede, morao sam da igram jer sam investicija kluba i usled tog trčanja, morate da kompenzujete. Ako vas prvo boli članak, onda vas boli leva, pa desna i pukne mišić. Od tada je krenula nizbrdo moja karijera. Izašao sam na toj utakmici zbog povrede, nisam očekivao da će mi 30 metara od našeg gola da mi uđe igrač Obilića. To je bio njihov centarfor, ne sećam se imena. Znam da je mojim prijateljima pričao da nije bilo slučajno. Ne kažem da je možda morao, ali nije bilo slučajno... Nisam mogao da igram posle toga i možda smo mogli i finale Kupa UEFA da igramo te sezone Kad bih mogao da vratim vreme...", kaže legendarni as.

Podsetimo, popularni Vitezovi sa Vračara su 1998. godine postali šampioni Jugoslavije. Klub je vodio Željko Ražnatović Arkan. Praktično preko noći Obilić je od kluba koji se takmičio u ligama Beograda postao učesnik kvalifikacija za evropska takmičenja. Ostaće zapisani dueli beogradskog kluba sa Bajernom i Atletko Madridom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track