NISMO MI ODGOVORNI ZA RAT! Slavna Beloruskinja otvoreno progovorila o odnosu sa teniserkama iz Ukrajine: Prolazim kroz PAKAO!
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

NA UDARU

NISMO MI ODGOVORNI ZA RAT! Slavna Beloruskinja otvoreno progovorila o odnosu sa teniserkama iz Ukrajine: Prolazim kroz PAKAO!

Tenis -

Slavna teniserka iz Belorusije, Arina Sabalenka, bez dlake na jeziku govorila je o napetom odnosu koji vlada između ruskih i beloruskih teniserki sa koleginicama iz Ukrajine.

Podsetimo, na startu turnira u Indijan Velsu Ukrajinka Lesija Curenko odbila je da igra sa Arinom Sabalenko jer je navodno dobila napad panike. Beloruskinja je bez borbe prošla dalje i kasnije je dogurala do finala turnira u SAD.

"Mislim da WTA čini sve kako bi kontrolisali situaciju, ali jasno je da među nama postoji napetost. Ja i dalje smatram da ništa nisam uradila Ukrajinkama, a nisam ni ruskim i beloruskim teniserkama. Mi se čak i pomažemo privatno", rekla je druga teniserka sveta.

Ona smatra da je trener Ukrajinke izvršio pritisak na nju da odbije da igra.

"To je sigurno učinio njen trener. Imala sam problema sa njim prošle godine i sigurna sam da je vršio pritisak na nju."

Podsetimo, Nikita Vlasov, trener Ukrajinke Curenko je nedavno izjavio da je Sabalenka "teoretski" podržala rat u ukrajini.

Ona odlučno odbacuje ove tvrdnje i poručuje da ruski i beloruski sportisti ne bi trebalo da ispaštaju zbog odluka svojih vlada.

"Neki od nas su u tišini čak i pomagali Ukrajini. Prošla sam kroz toliko loših stvari, a nažalost, nisam u mogućnosti da pričam, jer ko će da veruje Beloruskinji? Mislim, pričam o njenom treneru. Prošla sam kroz pakao, razumem to", istakla je Sabalenka.

Sabalenka će se boriti za titulu u Indijan Velsu. Ona je u subotu u polufinalu savladala Mariju Sakari sa 6:2, 6:2 i sada ima sjajnu priliku da se domogne trofeja na turniru serije 1000.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track