IZVEO SAM HALANDA DA NE BI SRUŠIO MESIJEV REKORD! Izjava trenera Sitija odjekuje Evropom! Gvardiola žestoko odbrusio kritičarima!
Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

ironični španac

IZVEO SAM HALANDA DA NE BI SRUŠIO MESIJEV REKORD! Izjava trenera Sitija odjekuje Evropom! Gvardiola žestoko odbrusio kritičarima!

Fudbal -

Mančester siti je u subotu demolirao ekipu Barnlija u četvrtfinalu FA kupa (6:0), a maestralni Erling Haland postigao je tri gola na tom meču.

Norvežanin je u četiri dana postigao osam golova. U utorak je protiv Lajpciga za 63 minuta igre pet puta zatresao mrežu, a par dana kasnije zabeležio je het-trik protiv drugoligaša.

"Haland je postigao osam golova u četiri dana, to je neverovatno. Ja sam u Barseloni igrao 11 godina i postigao sam 11 golova" rekao je nakon meča sa Barnlijem oduševljeni trener Pep Gvardiola.

Baš kao i na meču protiv Lajpciga, Gvardiola je izveo iz igre Halanda u 63. minutu. Na pitanje zašto je to učinio, usledio je ironičan odgovor Španca.

"Izveo sam ga iz igre nakon tri postignuta gola da ne bi srušio rekord Mesija u FA kupu", ispalio je Gvardiola.

Bio je to ironičan odgovor na brojne kritike sa kojima se suočio zbog odluke da izvede sjajnog napadača na meču sa Lajpcigom.

Naime, Haland je bio na dobrom putu da postane prvi igrač u istoriji koji je postigao šest golova na meču Lige šampiona. Pre nego što ga je Gvardiola izveo u 63. minutu, Norvežanin je uspeo da izjednači rekord Lionela Mesija i Adrijana, koji su takođe postigli po pet golova.

"Da je sad oborio rekord, sa 22 godine, bilo bi mu dosadno do kraja života. Sada ima neki cilj za budućnost, zato sam ga zamenio. Nisam znao da Mesi drži rekord, saznao sam to nakon utakmice", rekao je Gvardiola nakon meča sa Lajpcigom.

Mnogi mu nisu poverovali, uvereni su da je izveo Halanda kako ne bi srušio rekord Mesija, njegovog miljenika iz Barselone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track