MAJKO SRBIJA ZOVE! PORUKA LAZARA SAMARDŽIĆA SRBIMA I NEMCIMA: Novi reprezentativac pokazao zbog koga je prihvatio Piksijev poziv
Foto: Printscreen/Instagram

ledi krv u žilama

MAJKO SRBIJA ZOVE! PORUKA LAZARA SAMARDŽIĆA SRBIMA I NEMCIMA: Novi reprezentativac pokazao zbog koga je prihvatio Piksijev poziv

Fudbal -

Lazar Samardžić oduševljen je što će igrati za reprezentaciju Srbije!

Lazar Samardžić
foto: FSS

Mladi fudbaler debitovaće za Orlove u kvalifkacionim mečevima protiv Litvanije 24. marta u Beogradu, ili 27. marta protiv Crne Gore u Podgorici. Objavom na društvenim mrežama Lazar Samardžić pokazao je za koga mu je srce kucalo od malih nogu.

Pokazao je popularni Laki privrženost Srbiji, sa fotkom u dresu Dušana Tadića iz detinjstva. Ali i odao zahvalnost Nemačkoj, zemlji u kojoj je rođen i u kojoj se u potpunosti fudbalski afirmisao.

Nemanja Radonjić, Srbija, Lazar Samardžić
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne treba zaboraviti da je Dušan Tadić, kapiten srpske fudbalske reprezentacije, preko Kurira javno pozvao u Novogodišnjem intervjuu, Lazara Samardžića da zaigra za Srbiju. Mladi as to nije zaboravio, pokazao je da mu je kroz detinjstvo, ali i odrastanje Dušan Tadić bio veliki uzor. Među zastavicama u njegovoj sobi viđena je i ona Crvene zvezde, što ukazuje koji klub u Srbiji simpatiše mladi fudbaler.

- Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske budućnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni na pozivu, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća - napisao je Lazar Samardžić.

Potom je pojasnio zašto je izabrao Srbiju.

- Moj cilj jeste i ostaje plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom!

Lazar Samardžić
foto: FSS

Nije zaboravio ni FS Nemačke. Sve ono što su Nemcu učinili za njega.

- Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da ću i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove - poručio je Lazar Samardžić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track