PORTUGAL NA OPREZU! Feliks pred Lihtenštajn i Luksemburg: Uvek moramo da budemo spremni
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA EP

PORTUGAL NA OPREZU! Feliks pred Lihtenštajn i Luksemburg: Uvek moramo da budemo spremni

Fudbal -

Portugalski fudbalski reprezentativac Žoao Feliks rekao je da njegova ekipa mora da bude oprezna u predstojećim utakmicama protiv Lihtenštajna i Luksemburga na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Uvek moramo da budemo spremni i da ne ulazimo olako u utakmicu. Imamo primer sa nedavnog Svetskog prvenstva, kada su svi mislili da ćemo da prođemo Maroko, ali nismo. Uvek je komplikovano, uvek svaka reprezentacija daje sve od sebe i svi igraju svoje utakmice kao da je finale. Sve utakmice će biti teške, kod kuće i na gostovanjima. Moramo da budemo oprezni", rekao je Feliks.

Fudbaleri Portugala igraju u četvrtak od 20.45 u Lisabonu protiv Lihtenštajna u prvom kolu Grupe J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a tri dana kasnije na gostovanju protiv Luksemburga.

Žoao Feliks
foto: EPA/Ali Haider

Ekipu će predvoditi novi selektor Roberto Martines, koji je zamenio na klupi Fernanda Santoša. Santoš je podneo ostavku posle eliminacije sa Svetskog prvenstva, u četvrtfinalu protiv Maroka. On je napustio ekipu dve godine pre isteka ugovora, a sa reprezentacijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. i Ligu nacija tri godine kasnije.

"Na kratko smo se upoznali na treningu. Objasnio nam je neke od svojih ideja, uglavnom za predstojeće dve utakmice, koje će biti vrlo slične. Pričao je o dinamici napada i vezama između krila i napadača", naveo je Feliks.

Među pozvanim igračima je i Kristijano Ronaldo, koji će prvi put igrati u Portugalu otkako je prešao u saudijski Al Nasr. Ronaldo je nokaut fazu Mundijala počinjao sa klupe i neizvesno je da li će imati mesto u prvom timu kod Martinesa.

Kristijano Ronaldo
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Martines je posle šest godina napustio reprezentaciju Belgije posle razočaravajuće eliminacije u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

On je napravio malo izmena u ekipi, a između ostalih pozvao je zvezde Bernarda Silvu, Bruna Fernandeša, Diogoa Žotu i Pepea.

U Grupi J su još Slovačka, Island i Bosna i Hercegovina. Prve dve ekipe iz 10 kvalifikacionih grupa plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track