ZVEZDA PONOSNA, IZMIRILA OBAVEZE PREMA DRŽAVI! Zvezdan Terzić: Ove sezone platili smo porez državi Srbiji od 13.000.000 evra!
Foto: Starsport©

to je patriotizam

ZVEZDA PONOSNA, IZMIRILA OBAVEZE PREMA DRŽAVI! Zvezdan Terzić: Ove sezone platili smo porez državi Srbiji od 13.000.000 evra!

Fudbal -

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponosno je objavio da je klub iz Ljutice Bogdana 1A izmirio sve poreske obaveze prema državi Srbiji.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi. Krajem decembra 2022. godine uplatili smo 5.000.000 evra poreskih obaveza, a danas još 8.000.000 evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13.000.000 evra ili 1,5 milijardi dinara - izjavio je Zvezdan Terzić i nastavio:

- Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije korona virusa.

Čelnik Crvene zvezde izrazio je zahvalnosti državi Srbiji.

- Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvezdan Terzić ponosan je na poslovanje FK Crvena zvezda, kao uspešnog preduzeća.

- FK Crvena zvezda je uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona - zaključio je Zvezdan Terzić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track