NEVIĐEN SKANDAL U ITALIJI, NAVIJAČ VELIČAO HITLERA U DERBIJU RIMA: Policija pronašla huligana koji podržava nacizam!
Foto: Printskrin/Tviter

ozbiljan incident

NEVIĐEN SKANDAL U ITALIJI, NAVIJAČ VELIČAO HITLERA U DERBIJU RIMA: Policija pronašla huligana koji podržava nacizam!

Fudbal -

Nacistički skandal u Italiji, koji je glavna tema svih medija u toj zemlji.

Hitlerson, Lacio
foto: Printskrin/Tviter

Policija u Rimu bila je u potrazi za navijačem Lacija koji je na meč sa Romom (1:0) došao u majici sa natpisom "Hitlerson" i brojem 88, što je referenca na nacistički pozdrav iz drugog svetskog rata.

Prema pisanju portala "Sportface" identifikovan je navijač koji je nosio nacistička obeležja, ali njegov identitet još nije objavljen. Navodno, reč je o čoveku nemačke nacionalnosti, ovekovečenom snimcima kamera postavljenih na ulazu na tribinu "Monte Mario"

Policija je pregledala sve snimke sa tribina, ali i ulaza na stadion i tako identifikovala huligana sa utakmice Lacio - Roma. Navodno, reč je o navijaču koji je pravio slične ispade i 2009. godine i bio opmenut zbog toga.

Istovremeno, tokom rimskog derbija, navijači Lacija su skandirali antisemitske skandacije, prenosi portal "La Republika". Odmah se oglasila Jevrejska zajednica u Rimu i osudila veličanje nacizma na derbiju između Lacija i Rome.

- Cela tribina peva antisemitske pesme, "navijač" na tribinama sa majicom na kojoj piše "Hitlerson" i brojem 88. Ogorčeni smo i protestujemo. Da li je moguće da svi nastavljaju da ignorišu ovako nešto - reči su predsednice Jevrejske zajednice Rut Duregelo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track