DAN ODLUKE: MANČESTER JUNAJTED NA PRODAJU! Stručnjaci najavljuju SVETSKI rekord, dva KUPCA u prvom planu!
Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

PROMENA VLASNIKA

DAN ODLUKE: MANČESTER JUNAJTED NA PRODAJU! Stručnjaci najavljuju SVETSKI rekord, dva KUPCA u prvom planu!

Fudbal -

Na čelu Mančester junajteda već 18 godina nalazi se porodica Glejzer, a uskoro ćemo znati da li će ovoj eri doći kraj. Ovi američki milijarderi trenutno drže čak 69 odsto vlasničkog udela, a spremni su da ga prodaju čak i manjinskim kupcima koji bi želeli da postanu investitori. Međutim, za sada deluje da je prodaja celog kluba jedina opcija i očekuje se da će do srede u ponoć biti dostavljeno još šest zvaničnih ponuda.

Spekuliše se Glejzerovi nikako neće prodati Junajted, ako ponude ne budu bile dovoljno visoke. Njihov zahtev iznosi oko sedam milijardi evra.

Postoji dva glavna favorita za kupovinu Mančester junajteda. To su katarski milijarder i treći sin Emira od Katara, Hamada bin Kalife Al Tanija Džasim bin Hamad al Tani, kao i milijarder i drugi najbogatiji Britanac Džim Retklif.

Džim Redklif
foto: Profimedia

Deluje da je ponuda od sedam milijardi evra previsoka čak i za ove najimućnije ljude na svetu, ali se navodi da bi katarski milijarder mogao ponuditi i više od toga samo kako bi se dopokao slavnog engleskog kluba.

Procena je da će biti oboren svetski rekord kada je u pitanju kupovina nekog sportskog tima, koji trenutno drži Volton.Pener grupa koja je platila za NFL tim Denver Bronkos oko šest milijardi evra.

Retklifova prva ponuda bila je u rangu od pet milijardi evra, a za drugu se očekuje da dođe na oko šest milijardi.

Stadion, Trava, Old Traford, Mancester Junajted
foto: Reuters

Šeik Džasim je spreman da otkupi svih 100 odsto vlasništva Junajteda, dakle i od manjinskih vlasnika, a navodno je obećao da će očistiti kompletan klupski dug koji sada iznosi oko pola milijarde evra. Ako Glejzerovi prihvate neku od ponuda, očekuje se da će Junajted dospeti u ruke novih vlasnika pre početka letnjeg prelaznog roka, kako bi se dalji kapital mogao uložiti u ovaj klub

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track