SAD BI DA SE PERE! SELEKTOR ŠVEDSKE TRAŽI SRBINA DA MU SE IZVINI: Nije mu svejedno, zemljaci ga optužuju za RASIZAM!
Foto: Printskrin/Instagram, AP Claudio Bresciani

nastavak

SAD BI DA SE PERE! SELEKTOR ŠVEDSKE TRAŽI SRBINA DA MU SE IZVINI: Nije mu svejedno, zemljaci ga optužuju za RASIZAM!

Fudbal -

Žestoku polemiku u švedskoj javnosti izazvao je verbalni konflikt koji su pred TV kamerama i milionskim auditorijem imali selektor fudbalera Švedske Jane Andreson i TV komentator i nekadašnji fudbaler Bojan Đorđić.

Jane Anderson
foto: TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Švedskom selektoru nisu se svidele opaske Bojana Đorđića zbog male minutaže napadača reprezentacije Jespera Karlsona, pa je žestoko izvređao Srbina koji je igrao za mladu reprezentaciju Švedske, Mančester junajted, Crvenu zvezdu i Glazgov Rendžers.

To se nikako nije dopalo švedskoj javnosti. Usijale su se društvene mreže, na tamošnjim portalima to je glavna vest, a Jane Anderson je optužen za rasizam, jer je prozvao Đorđića na nacionalnom nivou.

Bojan Đorđić
foto: Printskrin/Instagram

Kada je švedski selektor shvatio da je pod žestokim kritikama organizovao je vanrednu konferenciju za medije, gde je pokušao da se opere. Priznao je da ima ogroman pritisak.

- Ono što sam uradio pred kamerama na kraju utakmice nije dobro. Ogroman je pritisak zbog toga i zato sam ovde da kažem šta imam - rekao je Andreson na konferenciji i nastavio:

Bojan Đorđić, Jane Anderson
foto: Printskrin/Tviter

- Tražim Bojana, pokušavam da ga nazovem. Šaljem mu poruke, ali se on ne javlja. Želim da objasnim svoje ponašanje, a ne da se izvinjavam. Mogu da razumem da je on moju rečenicu shvatio na taj način, ali to nisam mislio. Mrzim rasizam i takve stvari. Izvinjavam se ako je on to shvatio na takav način, ali to nisam mislio i to nisam ja.

Pokušao je da objasni Anderson kako je pao u vatru i kako je prenaglio.

- Dobio sam ta pitanja i preterao sam. To je bilo baš loše od mene. Zbog toga želim da pričam s Bojanom. Kada sam pitao koga predstavlja mislio sam na to da li je igrač, trener ili analitičar, baš apsolutno ništa drugo od toga.

Novinari su pitali Andersona da li posle svega razmišlja možda i da podnese ostavku.

- Ne, ne, ne. Svi mi imamo dobrih i loših dana. Imao sam loš dan i to je to. Bilo je kasno, osećam se loše jer sam razočarao sam sebe. Imam veliko poštovanje prema svima i svačije mišljenje poštujem jer je to deo ovog posla. Nisam to pokazao juče i zato sam razočaran. Nadam se da će se Bojan javiti da popričamo o ovome što se desilo - kazao je Anderson.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track