KAKO JE OVAJ ČOVEK NAJPLAĆENIJI TRENER NA SVETU, TO NIKOME NIJE JASNO: Uzima ogromnu lovu, a nema ni rezultata, ni trofeja
Foto: Tviter

nestvarno

KAKO JE OVAJ ČOVEK NAJPLAĆENIJI TRENER NA SVETU, TO NIKOME NIJE JASNO: Uzima ogromnu lovu, a nema ni rezultata, ni trofeja

Fudbal -

Fudbal je magična igra, oko koje se okreće ogroman novac. A, kada je tako, onda tu ima i mešetarenja i raznih nepravdi.

Dijego Simeone
foto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

Jedna od nekoliko neverovatnih stvari vezanih za fudbal jesu plate fudbalera i trenera. Enormne sume novca odavno su pokazale da fudbal nije više sportska igra, već moćna industrija.

Argentinski trener Dijego Pablo Simeone (52) ubedljivo je najplaćeniji trener na svezu. Strateg Atletika iz Madrida na godišnjem nivou zarađuje neverovatnih 34.000.000 evra i daleko je ispred konkurencije.

Njegova plata je ogromna, nestvarna, s obzirom na rezultate i trofeje koje osvaja. Tačnije, ne osvaja. Argentinac na klupi Atletika sedi od 2011. godine, znači više od decenije.

Za to vreme, Simeone je dva puta bio prvak Španije, dva puta je osvojio Ligu Evrope i UEFA Super kup. U finalu Lige šampiona igrao je dva puta i oba izgubio. Skroman učinak za nekoga ko svake godine bude jači za 34.000.000 evra.

Pep Gvardiola
foto: EPA/Filip Singer

Na drugoj poziciji je Pep Gvardiola, trener Mančester sitija, koji iza sebe ima veliki broj najvrednijih trofeja u Barseloni, Bajernu i engleskom klubu. Ovaj Katalonac zarađuje 22.400.000 evra po sezoni.

Jirgen Klop
foto: EPA/Peter Powell

Treće mesto na listi najplaćenijih trenera na svetu drži Jirgen Klop, prvi stručnjak Liverpula. Na godišnjem nivou na njegov račun u banci legne 17.800.000 evra. S obzirom da je osvajao Ligu šampiona i timu sa Enfilda posle više od dve decenije doneo titulu prvaka Engleske, reklo bi se da je opravdao svaki evro.

Dalje, plasirani su Grejem Poter iz Čelsija, koji je odrao "plavce" sa godišnjom zaradom od 13.500.000 evra. Trener Juventusa Masimilijano Alegri inkasira 12.800.000 evra po sezoni.

Na listi su još Tomas Tuhel (Bajern) sa 12.000.000, Karlo Ančeloti (Real Madrid) 11.000.000, Simone Inzagi (Inter) 10.000.000 evra.

Ćavi, Ćavi Ernandez
foto: EPA/Alejandro Garcia

Žoze Murinjo po sezoni kao trener Rome dobija 9.200.000 evra i plaćeniji je od bilo kojeg fudbalera "vučice". Odličan ugovor u Volfzburgu ima Niko Kovač sa 4.000.000 evra, bez presije da osvoji ijedan trofej.

Prosto neverovatno, pošto Ćavi Ernandez, trener Barselone godišnje zaradi 3.800.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track