SMENJEN I ŠESTI SELEKTOR U ČETIRI GODINE! Stevanović vodio Srbiju samo osam utakmica, FSS odlučio da prekine saradnju
Foto: Starsport

OTKAZ

SMENJEN I ŠESTI SELEKTOR U ČETIRI GODINE! Stevanović vodio Srbiju samo osam utakmica, FSS odlučio da prekine saradnju

Fudbal -

Reprezentacija Srbije uzrasta do 21 godine ostala je bez selektora pošto je Fudbalski savez Srbije odlučio da smeni Gorana Stevanovića.

To znači da će mladi tim Srbije dobiti sedmog trenera u poslednje četiri godine.

Prema informacijama "Mozzart sporta", Goran Stevanović više neće obavljati funkciju selektora, a preostalo je samo da se postigne sporazum oko prekida saradnje.

Razlog za promenu su loši reuzltati i igra reprezentacije koja je pod Stevanovićem odigrala četiri prijateljska i četiri takmičarska meča.

Srbija je pobedila Makedoniju i Jermeniju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje su završene neuspehom, a doživela je poraz od Francuske i Italije (prijateljska utakmica).

Goran Stevanović
foto: Starsport

Utakmica protiv Farskih Ostrva u kvalifikacijama je završena remijem, kao i susret sa Kiprom, dok su bez pobednika završeni i prijateljski mečevi protiv Makedonije i SAD.

Stevanović je U21 tim preuzeo od Aleksandra Rogića, u trenutku kada je ekipa imala male šanse za plasman na Evropsko prenstvo.

Uprkos tome FSS je odlučio da ne pruži Stevanoviću šansu da u narednom ciklusu napravi bolji posao.

Pre Stevanovića, od odlaska Gorana Đorovića 2019. godine, na poziciju selektora dolazili su Nenad Milovanović, Ilija Stolica, Živko Živković i Aleksandar Rogić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track