BOMBA! SRBIJA DOBILA IGRAČA U ATLETIKO MADRIDU: Uči od Fernanda Toresa, a Dijego Simeone ga PRIKLJUČIO prvom timu!
Foto: Atletiko Madrid

BUDUĆNOST

BOMBA! SRBIJA DOBILA IGRAČA U ATLETIKO MADRIDU: Uči od Fernanda Toresa, a Dijego Simeone ga PRIKLJUČIO prvom timu!

Fudbal -

U januaru je postao punoletan, a već je tema među evropskim fudbalskim emisarima. Sin bivšeg fudbalera Partizana, Petra Vasiljevića, Ivan, je igrama u Ligi Šampiona za juniore, skrenuo pažnju na sebe i u svom klubu i među fudbalskim poklonicima u Španiji.

Ivan Vasiljević, defanzivac madridskog Atletika, na pragu ulaska u profesionalne vode najvišeg nivoa.

- Svestan sam činjenice da sam nastupima u najkvalitetnijem klupskom juniorskom takmičenju u Evropi, bio među odabranima. Ove godine nas je u četvrtfinalu zaustavio Milan, a s obzirom da imam pravo još 2 godine da igram “Youth Ligu” i da nastupam još godinu dana za omladinski sastav Atletika, očekujem da ću sa “jorgandžijama” osvojiti ovo takmičenje - razmišljanja su Ivana Vasiljevića, čiji je trener legendarni Fernando Tores.

Dobra izdanja mladog Vasiljevića, nisu promakla nezapaženo stručnom štabu kluba sa stadiona Metropolitano. Vasiljević se sve češće može videti na treninzima Dijega Simeonea.

- Trenažni proces je visokog inteziteta i primetan je zahtevani nivo agresivnosti u svakoj situaciji i u svakom duelu. Velika je čast biti uz Stefana Savića, Jana Oblaka, Memfisa Depaja i ostalih saigrača koji su svoja fudbalska imena izgradili i koji se poštuju na svim svetskim meridijanima. Na meni je da radim još jače i stimulativnije kako bih stigao do željenih ostvarenja – kaže Vasiljević.

Potencijal Ivana Vasiljevića su prepoznale i određene strukture naše krovne fudbalske organizacije i pre prelaska Vasiljevića u Atletiko.

- Moja porodica je moja najveća podrška i moja najvatrenija publika. Majka, brat i naravno otac, čije savete usvajam i primenjujem želeći da sebe fudbalski izgradim autentično i prepoznatljivo. Takođe bih se zahvalio i ljudima iz Saveza koji su prepoznali Koliko mogu i pre samog parafiranja za “crveno-bele” iz glavnog grada Španije. Veliko hvala na tome Igoru Matiću, Radovanu Krivokapiću, Nikoli Lazetiću i ponajviše Goranu Grkiniću i uvek ću biti spreman da se odazovem svakom reprezentativnom pozivu iz Srbije uz punu spremnost da dam pun doprinos ostvarenju “Orlova” na terenu - rekao uzdanica juniora madridskog Atletika, Ivan Vasiljević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track