NOVA BRUKA PARTIZANA! PRAVA KATASTROFA! Crno-beli PROPADAJU sve dublje, Voša "nokautirala" Parni valjak u Novom Sadu!
Foto: Starsport

superliga srbije

NOVA BRUKA PARTIZANA! PRAVA KATASTROFA! Crno-beli PROPADAJU sve dublje, Voša "nokautirala" Parni valjak u Novom Sadu!

Fudbal -

Crno-beli su nastavili sa katastrofalnim partijama u Superligi Srbije, pa tim Igora Duljaja ni večeras nije uspeo da pobedi. Na "Karađorđu", Vojvodina je savladala Partizan u okviru 28. kola Superlige Srbije rezultatom 2:1 i tako došla do sva tri boda.

Ponovo je Parni valjak razočarao, a odavno je jasno da u crno-belom taboru nešto i te kako ne štima.

Loš fudbal je viđen u Novom Sadu, domaćini su bili nešto konkretniji, ofanzivniji i može se reći da su zasluženo došli do pobede.

Teren je bio vrlo težak za igru, ceo natopljen od kiše, lopta je sporo išla, pa svakako nije bio saveznik igrača ove večeri.

Mučili su se crno-beli, nisu imali dobar protok lopte u napadu, falilo je kreativnosti, čemu svedoči podatak da je Partizan tek u 72. minutu uputio prvi udarac u okvir gola Vojvodine.

Prvi gol za Vojvodinu je postigao Filip Malbašić u 53. minutu. Čumić je tada sjajno probio po levom boku, oslobodio se nekoliko svojih čuvara, "zavrnuo" loptu unutra, a Filip Malbašić glavom savladao nemoćnog Stevanovića!

Mogao je Baždar da u 79. minutu poravna rezultat kada je izašao "jedan na jedan" sa protivničkim golmanom, ali je Carević u toj situaciji fenomenalno odreagovao i sačuvao svoju mrežu.

Nastavili su domaćini sa ofanzivnom igrom, želeli su da pre poslednjeg sudijskog zvižduka "reše" meč, i to su uspeli u 84. minutu. Veljko Nikolić je lepo uposlio Nemanju Nikolića, koji je sa leve strane iskosa šutirao po zemlji, gađao dalji ugao i uz pomoć stative duplirao prednost svog tima.

Ipak, neizvesnost u večerašnji meč uneo je Danilo Pantić u 90. minutu, kada je iz slobodnjaka postigao fenomenalan gol.

Nekoliko minuta kasnije, ispostavilo se da igrači Partizana nisu mogli više od toga, pa je Vojvodina na "Karađorđu" došla do celog plena.

Nakon ove utakmice, crno-beli se nalaze na trećoj poziciji na tabeli sa 54 osvojena boda, dok Vojvodina zauzima petu poziciju, a na svom kontu ima 50 bodova.

Uživo,

Vojvodina-Partizan: 2:1 (0:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završen je meč u Novom Sadu!

Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade.

90. minut - Gooool! Partizan je smanjio na 2:1! Danilo Pantić je postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca!

84. minut - Gooool! Vojvodina vodi sa 2:0! Veljko Nikolić je lepo uposlio Nemanju Nikolića, koji je sa leve strane iskosa šutirao po zemlji, gađao dalji ugao i uz pomoć stative duplirao prednost svog tima.

79. minut - Veliku šansu je imao Samed Baždar! Definitvno najbolja prilika za crno-bele večerašnjoj utakmici. Mladi napadač je posle lošeg dodavanja Radosavljevića za svog golmana, izašao jedan na jedan sa Carevićem, ali je golman Voše nogom odbranio njegov udarac i pobrinuo se da rezultat ostane nepromenjen.

72. minut - Partizan je tek sada uputio prvi šut u okvir gola Vojvodine. Nakon greške Carevića, na loptu je naleteo Urošević, šutirao sa dvadesetak metara, ali golman Voše je ovog puta dobro intervenisao

67. minut - Crno-beli potpuno bezopasni u ovim trenucima, domaći tim uspešno kontroliš stanje na terenu

60. minut - Duljaj pravi prvu izmenu. Umesto Andresa Kolorada šansu je dobio Danilo Pantić

Partizan
foto: Starsport

55. minut - Jović je odložio loptu do Fejse, vezista Parnog valjka je šutirao, ali poslao loptu skoro na tribine iza gola

53. minut - Goooool! Vodi Vojvodina rezultatom 1:0! Čumić je sjajno probio po levom boku, oslobodio se nekoliko svojih čuvara, "zavrnuo" loptu unutra, a Filip Malbašić glavom matira nemoćnog Stevanovića!

50. minut - Zaista loša igra na "Karađorđu", igrači se bore, daju sve od sebe, ali nedovoljno da navijači uživaju u fudbalskoj predstavi

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme na "Karađorđu"!

40. minut - Značajno je opao tempo igre na "Karađorđu"

32. minut - Muče se crno-beli, još uvek ne uspevaju da stvore ozbiljniju šansu kojom bi ugrozili protivnički gol

Partizan
foto: Starsport

27. minut - Približio se Čumić golu Partizana, dugo se premišljao šta da uradi, na kraju je šutirao, ali veoma loše

21. minut - Zukić je oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara, ali je Stevanović bio koncentrisan i odbranio njegov šut, lopta se međutim odbila do Malbašića, a golman crno-belih je opet sjajno intervenisao

16. minut - Bez većih uzbuđenja u ovim trenucima, i jedni i drugi mnogo greše u dodavanjima

Partizan
foto: Starsport

8. minut - Velika prilika za domaći tim! Lazarević je uputio sjajan centaršut sa leve strane, Zukić je gađao glavom, ali je lopta prošla malo pored gola Partizana

5. minut - Prvi udarac ka golu Vojvodine uputio je Nemanja Jović, i to glavom, ali lopta odlazi iznad prečke

1. minut - Počeo je meč u Novom Sadu

Uoči meča:

Poznati sastavi za večerašnji meč:

Vojvodina: Carević – Lazarević, Jeličić, Traore, Ljubisavljević – Topić, Zukić – Malbašić, U. Nikolić, Čumić – Milošević. Partizan: Stevanović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa, Kolorado – Menig, Natho, Jović – Rikardo.

Ekipa iz Humske ulice ove sezone nalazi se u veoma teškoj situaciji, prvoplasirana Zvezda beži Partizanu čak 19 bodova, dok TSC koji se nalazi na drugom mestu, ima 1 bod više od Parnog valjka.

Čukarički je na četvrtom mestu, pa bi večerašnji duel između Vojvodine i Partizana u Novom Sadu mogao da razreši mnogo toga u borbi za drugu i treću poziciju na tabeli.

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je pred prvenstveni duel sa Vojvodinom da su Novosađani veoma "agresivna ekipa" sa energičnim trenerom.

Igor Duljaj
foto: www.partizan.rs

"Vojvodina je organizovana ekipa, igraju agresivno i imaju energičnog trenera. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu da reše meč", izjavio je Duljaj na konferenciji za novinare i potom dodao:

"Igraju visok presing i jako su opasni na svom terenu. Naš cilj je da se pozitivnim rezultatima izvučemo iz situacije u kojoj smo se našli", dodao je Duljaj.

Partizan je trenutno na trećem mestu na tabeli sa 54 poena, jednim manje od drugoplasiranog TSC-a.

"Svi igrači koji su odsustvovali zbog reprezentativnih obaveza su se priključili ekipi i dobro se osećaju. Jedino se nije vratio Dijabate i ne znam gde se on trenutno nalazi. Postojaće doza pritiska ali to je sastavni deo igre, ne sme da bude straha", rekao je Duljaj.

On je rekao i da sve ekipe koje igraju protiv Partizana "imaju dodatni motiv".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track