NEĆU DA BUDEM LOŠA KOPIJA MURINJA ILI KLOPA: Dejan Stanković gostovao kod Boba Vijerija, pa pričao o TRENERSKOM POSLU
Foto: Domenico Cippitelli/IPA / Sipa Press / Profimedia, Printscreen/Instagram

iskren i emotivan

NEĆU DA BUDEM LOŠA KOPIJA MURINJA ILI KLOPA: Dejan Stanković gostovao kod Boba Vijerija, pa pričao o TRENERSKOM POSLU

Fudbal -

Kristijan Vijeri, nekada je bio vrhunski fudbaler, strah i trepet za protivničke odbrane. Danas je uspešan kao TV voditelj.

Kristijan Vijeri
foto: Printskrin/Instagram

Dejan Stanković, trener Sampdorije, gostovao je kod popularnog Boba Vijerija u njegovom podkastu "Bobo TV" i pričao o raznim temama, najviše o fudbalu.

Pored njih dvojice uključivali su se Antonio Kasano, Danijele Adani i Nikola Ventola. Sa Dejanom Stankovićem bio je i njegov sin, golman holandskog Volendama Filip Stanković.

Dejan Stanković
foto: Profimedia

Kristijan Vijeri i Dejan Stanković igrali su jedno vreme zajedno u Interu, pa je bilo sasvim normalno da pričaju o "nero-azurima".

- Nemam problem da govorim o Interu ali nije korektno sa komentarišem kolegu iz Serije A u kojoj radim i ja. Imam mnogo poštovanja. Pričao sam sa direktorom Auzilijem posle meča Sampdorije i Intera i mogu reći da da su Inter i Napoli ekipe između kojih nije velika razlika kao što tabela pokazuje - rekao je Dejan Stanković i nastavio:

- Oba su jaki timovi koji izazivaju strah i imaju sjajne igračke kadrove. Ne želim da dolivam ulje na vatru. Rekao sam Auziliju: "Budite strašni na terenu, mnogo ste jaki". Nadam se da se niko neće osećati uvređenim zbog ovoga što sam rekao.

Srpski trener je jedan od mlađih u Italiji. Pokušao je Dejan Stanković da objasni Kristijanu Vijeriju ko su mu uzori i kakav stručnjak želi da bude.

Dejan Stanković
foto: Domenico Cippitelli/IPA / Sipa Press / Profimedia

- Ne želim bilo koga da kopiram jer bih onda bio samo loša kopija. Naravno da se sećam odnosa koje sam imao sa trenerima i kako su iz mene izvlačili 100 odsto. Mančini mi je mnogo dao, Murinjo je imao poseban odnos sa nama iz „generacije 2010“. Ne možete to da kopirate, ali možete da uzmete kao primer. Imao sam sjajne primere među trenerima poput Eriksona, Zakeronija, Mihajlovića - zastao je tu Stanković, pa nastavio:

- Ljudski karakteri ne mogu da se kopiraju, ali mogu da vas inspirišu kako da se ponašate. Pored toga vam je potrebno dosta iskustva. Želim da analiziram dan po dan i da znam da li sam uradio dovoljno. Volim da gledam Klopov i De Zerbijev fudbal. Ali za taj fudbal su vam potrebni i pravi igrači.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track