ENGLEZI, PREVRŠILI STE SVAKU MERU - Nastavlja se SRAMNA HAJKA na Srbina: Malo im 8 mečeva, traže još ŽEŠĆU KAZNU za Mitrovića!
Foto: Gary Oakley / imago sportfotodienst / Profimedia

neverovatno

ENGLEZI, PREVRŠILI STE SVAKU MERU - Nastavlja se SRAMNA HAJKA na Srbina: Malo im 8 mečeva, traže još ŽEŠĆU KAZNU za Mitrovića!

Fudbal -

Iako je zbog odgurivanja sudije dobio drakonsku kaznu, jednu od najoštrijih u istoriji Premijer lige, Englezi nisu zadovoljni i zahtevaju da se Srbin još žešće kazni!

Reprezentativac Srbije i napadač Fulama, Aleksandar Mitrović, žestoko je kažnjen jer je uhvatio za ruku i uneo se lice sudiji Krisu Kavanu na utakmici FA kupa protiv Mančester junajteda.

Nezavisna tročlana disciplinska komisija suspendovala je srpskog napadača na osam utakmica i izrekla mu novčanu kaznu od 75.000 funti, ali FA (Fudbalski savez Engleske) smatra da to nije dovoljno.

Mitrović će propstiti gotovo ceo ostatak engleskog šampionata, a situacija bi mogla da postane još gora za Srbina. Naime, FA je najavio da će se žaliti na tu odluku, jer smatraju da je kazna za Mitrovića blaga!

Komisija je kaznila i trenera Fulama Marka Silvu sa dve utakmice suspenzije i 40.000 funti zbog isključenja na istoj utakmici.

FA smatra da su Mitrović i Silva zaslužili oštrije kazne.

"Nameravamo da uložimo žalbu na obe sankcije, ali sačekaćemo pisano obrazloženje pre nego što potvrdimo naš konačan stav."

Nesmotren potez Aleksandra Mitrovića, očekivano, nije naišao na razumevanje. Sudijski eksperti odmah su pružili podršku "napadnutom" kolegi i krenula je brutalna medijska hajka na Srbina koja je značajno doprinela da se Mitrović prikaže u najgorem mogućem svetlu.

Biilo je očekivano da će na Srbinu "demonstrirati sulu", ali niko nije ni slutio da će ići ovako daleko. Ovo je ipak previše, čak i od njih.

Kurir sport/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track