LUKAKU ZATRESAO MREŽU JUVENTUSA - NAVIJAČI GA VREĐALI: Fudbaler Intera na meti rasističkih napada
Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP

KUP ITALIJE

LUKAKU ZATRESAO MREŽU JUVENTUSA - NAVIJAČI GA VREĐALI: Fudbaler Intera na meti rasističkih napada

Fudbal -

Navijači Juventusa vređali su na rasnoj osnovi fudbalera Intera Romelua Lukakua tokom prve polufinalne utakmice Kupa Italije, saopštili su njegovi predstavnici za medije.

Lukaku je u petom minutu nadoknade vremena golom iz jedanaesterca izjednačio na 1:1 protiv Juventusa u Torinu, u prvom polufinalu Kupa. On je posle pogotka proslavio gol ispred navijača crno-belih i stavivši kažiprst na usne, poručio im je da ćute, zbog čega je dobio drugi žuti karton pa je isključen.

"Rasističke uvrede upućene Romeluu Lukakuu od navijača Juventusa su više nego odvratne i neprihvatljive. Pre, tokom i posle izvedenog penala, bio je žrtva neprijateljskih i bolesnih rasističkih uvrede. Gol je slavio na isti način kojim je već slavio golove", naveo je Majkl Jormark, predsednik sportske menadžerske agencije koja predstavlja Lukakua.

Inter, Juventus, Romel Lukaku
foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

On je naveo da Lukaku zaslužuje izvinjenje Juventusa, a da italijanske vlasti moraju da iskoriste ovu priliku da se bore sa rasizmom, pre nego da kažnjavaju žrtvu.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama mogu se čuti uvrede na rasnoj osnovi upućene belgijskom fudbaleru.

Italijanska liga pozvala je na "uklanjanje rasista sa stadiona" i ;oštro je osudila bilo kakav vid rasizma i diskriminacije.

"Nekoliko likova prisutnih na tribinama ne mogu da pokvare fudbalski spektakl i ne predstavljaju ideje svih navijača i entuzijasta prisutnih na stadionu", navela je liga i istakla da klubovi moraju da identifikuju krivce i zabrane im ulaz na stadione.

Italija poslednjih godina ima mnogo problema sa rasizmom i antisemitizmom na stadionima i klubovi su kažnjavani novčano i zatvaranjem dela tribina zbog ponašanja navijača.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track