POLICIJA TZV. KOSOVA PRETI HAPŠENJEM! Predsednik FS KiM: Srbima zabranjena organizacija utakmica, pa čak i treninzi!
Foto: Profimedia

NOVI POTRESI

POLICIJA TZV. KOSOVA PRETI HAPŠENJEM! Predsednik FS KiM: Srbima zabranjena organizacija utakmica, pa čak i treninzi!

Fudbal -

Fudbalski savez Kosova i Metohije dobio je dopis od policije tzv. Kosova kojim se zabranjuje organizacija fudbalskih utakmica koje nisu pod njegovim patronatom.

Prema tom dokumentu nisu dozvoljeni događaji koje ne organizuje Olimpijski komitet tzv. Kosova, sportske federacije i klubovi registrovani u sistemu samoproglašene države, prenosi "Sportski Žurnal"

"Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privođenjem organizatora utakmica i učesnika. Zabranili su nam čak i treninge. Ovo je najveći oblik diskriminacije. Obavestili smo FSS o velikom problemu, a naša krovni savez obratiće se i državnim organima Republike Srbije i postupićemo u skladu sa njihovim preporukama", kaže Igor Uljarević, predsednik FS Kosova i Metohije.

Kosovo, Srbija
foto: Shutterstock

Zabrana vlasti tzv. Kosova o organizaciji utakmica FSS na teritoriji Kosmeta još pre dve godine primorala je Trepču, Mokru goru i Gracko da utakmice zonaškog takmičenja igraju u centralnoj Srbiji.

Mitrovčani protivnike dočekuju u Baljevcu, Mokra gora u Novom Pazaru, a Gracko je domaćin u Kuršumliji.

"U skladu sa poslednjim diskriminatorskim merama do daljeg smo odložili okružna takmičenja. Ne dozvoljavaju nam ni dečije utakmice", dodao je Uljarević.

(Kurir sport/Sportski Žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track