SKROZ LUDA PRIČA DOLAZI SA JUGA ITALIJE, IZ NAPULJA: Dobili su sina i dali mu ime po fudbaleru iz Gruzije, NOVOM MARADONI
Foto: Emmanuele Mastrodonato/Li / Sipa Press / Profimedia, Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

novi idol

SKROZ LUDA PRIČA DOLAZI SA JUGA ITALIJE, IZ NAPULJA: Dobili su sina i dali mu ime po fudbaleru iz Gruzije, NOVOM MARADONI

Fudbal -

Napoli hita ka titulu u Seriji A, posle više od tri decenije, na krilija Hviče Kvarachelije.

Hviča Kvarachelija
foto: Franco Romano / Alamy / Alamy / Profimedia

Popularnost fudbalera iz Gruzije raste neviđenom visinom na jugu Italije i sluti da pomuti slavu legende Dijega Armanda Maradone koju i dalje ima u tom gradu. Jer kako drugačije objasniti najnoviju vest, koja dolati iz Napulja.

Partneri Armando i Klara dobili su sina 31. marta, a posle nedelju dana odlučili su da mu daju ime Danijele Hviča, piše Korijere delo sport. Gruzijski fudbaler u dresu Napolija igra fantastično, dosad je dao 12 golova i upisao 10 asistencija.

Otac mališana Armando dobio je ime po Dijegu Maradoni, što je bio čest slučaj u Napulju tokom devedesetih godina prošlog veka. Tada je Argentinac briljirao u dresu Napolija, doneo jedine dve titule prvaka Italije u istoriji, u sezonama 1986-1987, 1989–1990.

Dečak je rođen 31. marta na klinici Santa Patricija u Sekondiljanu, predgrađu Napulja.

- Ovu odluku smo doneli zbog svega što se desilo ove godine u Napoliju. Rekao sam svojoj partnerki kako bih voleo da nazovemo naše dete. Da nismo imali ovakvu godinu, sa tako divnim igračem, možda bi se naš sin zvao jednostavno Danijele - rekao je otac Armando i nastavio:

- Moj mali san je da se upoznam sa Kvarom. To bi bio šlag na torti. Imam još jedan san. Nadam se da će moj otac, koji je preminuo, kroz oči mog sina Danijelea Hviče videti praznik koji će nam uskoro podariti Napoli. Moj otac će se tako radovati.

Hviča Kvarachelija (22) jednostavan je momak, ne glumi veliku zvezdu. Ne nosi tetovaže, fensi frizure ili skupocenu garderobu. Ne možete ga videti u noćnom životu.

Hviča Kvarachelija
foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karijeru je počeo u Dinamu iz Tbilisija, da bi se igrački formirao u Rusiji, gde je tri godine nosio dres Rubina iz Kazanja.

Kada je Rusija isključenja iz međunarodnih takmičenja, Hviča Kvarachelija odlučio je kao Gruzin da preko Dinama iz Batumija, napusti klub. Napoli je Rusima platio za transfer 10.000.000 evra, a danas gazda Aurelio De Laurentis za njega od Reala traži čitavih 100.000.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track