ZVEZDA NASTAVLJA DA GAZI U SUPERLIGI SRBIJE! Crveno-beli BEZ PORAZA završili prvi deo sezone, Radnički "pao" na PRAZNOJ Marakani!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

superliga srbije

ZVEZDA NASTAVLJA DA GAZI U SUPERLIGI SRBIJE! Crveno-beli BEZ PORAZA završili prvi deo sezone, Radnički "pao" na PRAZNOJ Marakani!

Fudbal -

Nastavila je Crvena zvezda sa dominantnim partijama u Superligi Srbije, pa je tim Miloša Milojevića pobedom nad kragujevačkim Radničkim (2:0) završilo prvi deo sezone bez poraza.

Silovito su crveno-beli ušli u današnju utakmicu, od prvog sudijskog zvižduka preuzeli su inicijativu na terenu, i već u sedmom minutu meča došli do rane prednosti. Kangva je tada iz slobodnjaka pogodio stativu, lopta se odbila do Aleksa Viga, koji je efektnim udarcem sa distance pocepao mrežu Radničkog.

Nastavila je Zvezda sa ofanzivnom igrom, a prednost je vrlo lako mogla da bude duplirana u 17. minutu, ipak Katai se propisno obrukao u toj situaciji. Posle fenomenalne kombinacije crveno-belih, Katai se našao sam ispred protivničkog golmana, ali je loše šutirao pa je lopta prošla malo pored stative.

Nakon lošijeg početka meča, uspeli su gostujući igrači da se konsoliduju nekako, i prvi put priprete u 20 minutu. Nakon uigrane akcije posle kornera, lopta je došla do Evandra, ovaj je iz prve šutirao, ali ne dovoljno precizno da iznenadi Borjana.

Zvezda je nastavila da kontroliše stanje na terenu i uspostavlja ritam, dok su gosti nekoliko puta ulazili u obećavajuće šanse, prvenstveno preko Činedua i Vlajkovića.

1 / 7 Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, a onda u drugih 45 minuta viđena je potpuno druga slika na terenu.

Ritam igre je značajno opao, Zvezda je i dalje kontrolisala posed ali nije uspevala da pronađe put do gola Radničkog. Tako je bilo sve do 78. minuta, kada je tačku na ovu utakmicu postavio talentovani Stefan Mitrović.

Nakon 30. kola Superlige Srbije, Crvena zvezda se nalazi na prvoj poziciji na tabeli sa 82 osvojena boda.

Uživo,

Crvena zvezda - Radnički 1923: 2:0 (1:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

90. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade!

85. minut - Mituljikić se našao u obećavajućoj prilici, ali je njegov udarac završio preko gola

83. minut - Fudbaler Radničkog Đorđe Jovanović dobio je žuti karton zbog oštrog starta nad Dragovićem

78. minut - GOOOOOOL! Zvezda vodi sa 2:0! Mitrović je sjajno probio po desnom boku, potom snažno opalio po lopti, i preciznim udarcem savladao Mladenovića

70. minut - Najbolja prilika za Zvezdu u drugom poluvremenu. Nakon kornera, Katai je bio najviši u skoku, lepo šutirao glavom, ali je lopta prošla malo pored leve stative

Crvena zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

68. minut - Katai je loše izveo slobodnjak sa nekih 20 metara udaljenosti

64. minut - Dvostruku izmenu pravi Miloš Milojević. Teren su napustili Ivanić i Prucev, a šansu su dobili Mituljikić i Mitrović

59. minut - Rodić je pokušao glavom posle kornera, ali njegov udarac završava daleko iznad gola Radničkog

52. minut - Dosadnjikav fudbal u ovim momentima gledamo na Marakani, još uvek nema ozbiljnije šanse u drugom poluvremenu

Crvena zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić". Miloš Milojević je napravio jednu izmenu na poluvremenu, pa je umesto Srđana Mijailovića na terenu Slavoljub Srnić

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme!

45. minut - Igraće se jedan minut sudijske nadoknade

41. minut - Crveno-beli imaju blagu inicijativu, ali je ritam utakmice značajno pao. U ovim momentima igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca

36. minut - Vlajković je oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara, ali lopta završila pored Zvezdinog gola

Crvena zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

29. minut - Nova opasnost po gol Zvezde. Nakon sjajne kontre, Činedu je šutirao, gađao je dalji ugao, ali neprecizno

28. minut - I Dragović je zbog neopreznog starta nad protivničkim igračem dobio žuti karton

23. minut - Srđan Mijailović je dobio žuti karton

Mirko Ivanić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

20. minut - Fudbaleri Radničkog tek sada su prvi put pripretili. Nakon uigrane akcije posle kornera, lopta je došla do Evandra, ovaj je iz prve šutirao, ali ne dovoljno precizno da iznenadi Borjana

17. minut - Malo je falilo da bude 2:0! Posle fenomenalne kombinacije crveno-belih, Katai se našao sam ispred protivničkog golmana, ali je loše šutirao pa je lopta prošla malo pored stative

12. minut - Lopta je i dalje u nogama fudbalera Crvene zvezde, deluje da tim Miloša Milojevića želi što pre i do drugog gola

7. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi 1:0! Kangva je iz slobodnjaka pogodio stativu, lopta se odbila do Aleksa Viga, koji je efektnim udarcem sa distance pocepao mrežu Radničkog!

4. minut - Prvi pokušaj fudbalera domaće ekipe. Nakon Kangvinog centaršuta, Rakonjac je šutirao glavom, ali Mladenović nije imao težak zadatak

1. minut - Utakmica je počela. Sa centra prvi kreću fudbaleri Crvene zvezde

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnju utakmicu:

Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kangva, Prucev – Katai, Ivanić, Rakonjac.

Radnički 1923: Mladenović – Vlajković, Ponjević, Miličić, Pecelj - Krajišnik, Ivanović, Malić, Đurić, Evandro - Činedu.

Kapije Marakane na današnjoj utakmici će biti zatvorene, zbog spornog navijanja Delija na utakmici protiv Novog Pazara

Kroz istoriju, pomenuti klubovi sastali su se 53 puta. Zvezda je slavila na 40 utakmica, 10 puta je meč završen bez pobednika i u samo tri navrata je Radnički odneo pobedu.

Pred današnju utakmicu, trener Zvezde Miloš Milojević rekao je njegov tim želi da pruži dobru fudbalsku predstavu.

- Postoje minimalni zdravstveni problemi, koji su takve prirode da možemo sa jedne strane da razikujemo, a sa druge ne moramo. Odlučićemo u toku dana koja je najbolja opcija, kako bi mogli da odigramo utakmicu u punom ritmu. Želimo da pružimo dobru fudbalsku predstavu i završimo ligaški deo pozitivnim rezultatom - počeo je Milojević.

Iskusni štoperi, Uroš Spajić i Nemanja Milunović su se nakon povreda priključili saigračima redovnim trenažnim aktivnostima. - Spajić i Milunović su radili veći deo treninga, međutim i dalje nisu spremni za takmičarski ritam. Nije još realno da zaigraju, niti je takav bio plan. Odlično je što su se vratili trenažnom procesu.

Crvena zvezda, Javor, Miloš Milojević
foto: Starsport©

Govorio je Milojević i o najopasnijim igračima Radničkog iz Kragujevca. - Vidosavljević i Čolović su glavne pretnje. Radnički ima dobar i izbalansiran tim. Trenera koji je prošao sa ekipom letnji i zimski pripremni period. Poseduju kvalitet i prepoznatljive su im konture tima. Ne smemo da potcenimo Radnički. Sa druge strane, igramo na našem stadionu i svakako da ćemo imati prednost Marakane. Ostaje žal što neće biti navijača, ali opet smatram da možemo da odigramo dobar meč. Želimo da nastavimo niz i uđemo na pravi način u plej-of.

Crveno-beli su apsolutni lideri u Superligi Srbije sa 79 osvojenih bodova iz 29 kola. Tim Miloša Milojevića je blizu osvajanja nove šampionske titule, s obzirom na to da od TSC-a i Čukaričkog Zvezda ima 20 bodova prednosti.

U slučaju da crveno-beli danas slave protiv Radničkog, a da Čuka i TSC ne osvoje tri boda u narednom kolu, klub iz Ljutice Bogdana će i matematički osvojiti šampionsku titulu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track