ZVEZDO, ZAVRŠAVAJ OVAJ TRANSFER ŠTO PRE: Brojke Žana-Filipa Krasoa su impresivne! Dao je 15 golova i prava je ZVER U ŠESNAESTERCU!
Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

predator

ZVEZDO, ZAVRŠAVAJ OVAJ TRANSFER ŠTO PRE: Brojke Žana-Filipa Krasoa su impresivne! Dao je 15 golova i prava je ZVER U ŠESNAESTERCU!

Fudbal -

Nije tajna da je napadač francuskog drugoligaša Sent Etijena Žan-Filip Kraso na listi želja Crvene zvezde.

Žan-Filip Kraso
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Reprezentativac Obale Slonovače je u svesci kod šefa skautinga Marka Marina zaveden kao prioritet i prvo rešenje za napad u Ligi šampiona. Crvena zvezda koketira sa 189 centimetara visokim i veoma snažnim napadačem od novembra prošle godine, kada je Kurir i pisao o tome.

Brojke Žana-Filipa Krasoa (25) u zelenom dresu Sent Etijena su impresivne. Korpulentni centarfor u drugoj ligi Francuske na 27 utakmica dao 15 golova i imao osam asitencija, čime je ubedljivo najbolji napadač prvenstva i prvi strelac.

Francuski mediji pišu da je Žan-Filip Kraso jedan od najtraženijih fudbalera iz duge lige Francuske, te da su za njega interes pokazali holandski Fejenord, nemački klubovi Borusija iz Menhengladbaha, Hofenhajm i Majnc, te belgijski Genk, Briž i Antverpen. Ali i Makabi iz Haife, jer je napadač po ukusu trenera Baraka Bahara, koji bi na leto trebalo da preuzme Crvenu zvezdu. Valja pomenuti da je napadač na leto slobodan agent, jer mu ističe ugovor sa Sent Etijenom.

Crvena zvezda ima svoju računicu kada je u pitanju Žan-Filip Kraso. Prvi su ga kontaktirali prošle jeseni i prvi ostvarili kontakt sa njim. Navodno, pao je i dogovor, jer je momku iz Obale Slonovače veliki izazov da zaigra u Ligi šampiona.

Prema pisanju francuskih medija, Žan-Filip Kraso odbio je ponudu Sent Etijena da produži ugovor, koja je bila vredna 45.000 evra mesečno. Momak želi mesečnu platu od 100.000 evra.

Radi se o fudbaleru koji se odlično služi sa obe noge, ali i glavom. Levom je dao 13 golova, desnom i glavom po jedan. Dva puta je bio strelac iz penala. Ove sezone odigrao je 27 utakmica i bio starter na njih 25.

Prosek proveden na terenu za Žana-Filipa Krasoa iznosi 84 minuta po utakmici. Praktično, postiže gol na svakih 151 minut. Zanimljivo, svih 15 golova postigao je unutar šesnaesterca, što govori da je prava zver u kaznenom prostoru.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track