STAVLJEN POD POLICIJSKU ZAŠTITU: Trener Pari Sen Žermena dobio pretnje smrću posle optužbi za rasizam
Foto: EPA/Mohammed Badra

Teške optužbe

STAVLJEN POD POLICIJSKU ZAŠTITU: Trener Pari Sen Žermena dobio pretnje smrću posle optužbi za rasizam

Fudbal -

Trener fudbalskog kluba Pari Sen Žermen Kristof Galtje i njegova porodica stavljeni su pod zaštitu, nakon što je trener dobio pretnje smrću, posle optužbi za rasističke i antimuslimanske komentare koje je dao dok je radio u Nici.

RMC Sport i drugi francuski mediji objavili su sadržaj imejla koji je bivši sportski direktor Nice Žulijen Furnije poslao vlasnicima kluba, u kome se navodi da je Galtje, dok je 2021. godine radio u klubu, rekao da u ekipi ima mnogo crnaca i muslimana.

Kako je preneo britanski Telegraf, Galtje je dobio oko 5.000 poruka i telefonskih poziva, među kojima su bile pretnje smrću, zbog čega je unajmljeno privatno obezbeđenje za njega i porodicu.

U izjavi koju je njegov advokat prosledio francuskim medijima, Galtje je rekao da je bio "zaprepašćen kada je čuo za uvredljiv i klevetnički" medijski izveštaj i naveo da će preduzeti pravne mere.

Pariski klub naveo je da su se optužbe, koje su se prvi put pojavile i negirane još pre nekolio meseci, sada ponovo pojavile pošto je neizvesno da li će Galtje ostati u klubu, posle eliminacije iz Lige šampiona i loših rezultata od početka godine.

Pari Sen Žermen nije pokrenuo sopstvenu istragu i veruje Galtjeu.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track