OVO IMA SAMO U SRBIJI, 27 SMENA TRENERA U SUPERLIGI: Tri kluba nisu menjali šefa, rekorderi su iz NOVOG PAZARA, čak ŠEST IMENA
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs, Starsport, Domenico Cippitelli/IPA / Sipa Press / Profimedia

ROLERKOSTER

OVO IMA SAMO U SRBIJI, 27 SMENA TRENERA U SUPERLIGI: Tri kluba nisu menjali šefa, rekorderi su iz NOVOG PAZARA, čak ŠEST IMENA

Fudbal -

Fudbalski treneri u Srbiji su potrošna roba. Glava fudbalskog stručnjaka uopšte nije cenjena u Superligi. Ukupno se ove sezone desilo 27 smena trenera! I tu nije kraj.

Milorad Kosanović
foto: Starsport©

Kako drugačije objasniti odluku čelnika Mladosti iz Lučana da se posle samo tri utakmice zahvale iskusnom vuku kakav je Milorad Kosanović. Popularni Kosan doneo im je dva boda, koliko su osvojili u deset kola pre njega kako sam reče, međutim to nije bilo dovoljno da nastave saradnju u plej-ofu. Pre njega klub je vodio Dragiša Žunić.

U Superligi Srbije trenera nisu menjali jedino Radnički 1923 koga od početka sezone vodi Dejan Joksimović, TSC kojeg trenira Žarko Lazetić i Čukarički za čijim kormilom sedi Dušan Kerkez. Svi ostali klubovi menjali su najmanje jednog trenera.

Dejan Joksimović
foto: www.fkradnicki.com

Šampiona Crvenu zvezdu novu sezonu poveo je Dejan Stanković, ali je on posle eliminacije od Makabija iz Haife podneo ostavku i nasledio ga je Miloš Milojević. U Partizanu sezonu je počeo Ilija Stolica, da bi ubrzo stigao Gordan Petrić, a od pre mesec dana Igor Duljaj. U Vojvodini je Milana Rastavca zamenio Radoslav Batak. Nikola Puača je na klupu Voždovca seo umesto Nebojše Jandrića.

Novi Pazar je apsolutni rekorder u smenama trener, čak šest trenera su imali od početka sezone. Sezonu su počeli sa Vladimirom Gaćinovićem, posle kojeg su se menjali Damir Čakar, Izet Ljajić i Aleksandar Stanković. Onda je došao Feđa Dudić, ali nije odradio nijedan trening, a ekipu danas vodi Davor Berber. Spartak su trenirali Slavko Petrović, Ljubiša Dunđerski, sada je šef struke Milan Milanović.

Dušan Đorđević
foto: FK Napredak

Dušan Đorđević počeo je sezonu u Napretku, ali ga je zimus zamenio Dragan Perišić. Radnik je menjao trenere kao čarape, čak pet stručnjaka, redom su se smenjivali Aleksandar Linta, Dragan Radojičić, Dragan Perišić, Simo Krunić i Slavoljub Ðorđević.

A, onda dva kluba sa po četiri nova stručnjaka. Mladost GAT je takođe imala vrtešku - Branko Žigić, Aleksandar Linta, Ljubomir Ristovski i Nenad Lalatović, kao i niški Radnički - Tomislav Sivić, Saša Mrkić, Nenad Lalatović i Dragan Šarac.

Dejan Đurđević, Dejan Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kolubara je sezonu počela sa Dejanom Đurđevićem, kojeg je vraćala posle prošlosezonskog nerezonskog otkaza, da bi ga smenio Veroljub Dukanac u oktobru 2022. I Javor je menjao, pa je Igora Bondžulića nasledio Mladen Dodić.

Superligaši i treneri u sezoni 2022/2023

Crvena zvezda Dejan Stanković, Miloš Milojević

TSC Žarko Lazetić

Čukarički Dušan Kerkez

Partizan Ilija Stolica, Gordan Petrić, Igor Duljaj

Vojvodina Milan Rastavac, Radoslav Batak

Novi Pazar Vladimir Gaćinović, Damir Čakar, Izet Ljajić, Aleksandar Stanković, Feđa Dudić, Davor Berber

Voždovac Nebojša Jandrić, Nikola Puača

Radnički 1923 Dejan Joksimović

Kolubara Dejan Ðurđević, Veroljub Dukanac

Napredak Dušan Ðorđević, Dragan Perišić

Radnički Niš Tomislav Sivić, Saša Mrkić, Nenad Lalatović, Dragan Šarac

Javor Igor Bondžulić, Mladen Dodić

Spartak Slavko Petrović, Ljubiša Dunđerski, Milan Milanović

Mladost Lučani Dragiša Žunić, Milorad Kosanović, ?

Radnik Aleksandar Linta, Dragan Radojičić, Dragan Perišić, Simo Krunić, Slavoljub Ðorđević

Mladost Novi Sad Branko Žigić, Aleksandar Linta, Ljubomir Ristovski, Nenad Lalatović

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track